середу, 20 травня 2009 р.

Суд дозволив говорити про причетність Жванії до отруєння Ющенка

zvaniya

Печерський районний суд Києва відмовив народному депутату Давиду Жванії у задоволенні його позову до заступника глави Секретаріату Президента Ігоря Пукшина та Генеральної прокуратури про захист честі та гідності.Як повідомили у прес-службі Президента України, про це поінформував керівник Служби з представництва у судах України інтересів глави держави та створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб Руслан Кирилюк.


Прес-служба нагадує, що Жванія звернувся з позовом про спростування недостовірної, на його думку, інформації про те, що він прямо чи опосередковано причетний до отруєння Віктора Ющенка, яку поширили представники Генеральної прокуратури України та заступник глави Секретаріату Президента України Пукшин.


Зокрема, у заяві Пукшина, зробленої ним 23 липня 2008 року, йшлося про те, що Жванія є одним із головних організаторів вечері, на якій був отруєний Віктор Ющенко.


23 липня ц. р. Пукшин назвав відмову Жванії давати свідчення в Генеральній прокуратурі у справі отруєння Ющенка зухвалим демаршем, який порушує кримінально-процесуальне законодавство.


24 липня Ющенко на прес-конференції у Києві висловив думку про причетність Жванії до його отруєння.


Зокрема, відповідаючи на питання, чи причетний, на його особисту думку, Жванія до його отруєння, Президент сказав: ”Думаю, так. Це м’яка форма - хотів би наголосити, щоб зберегти рівновагу перед законом, слідчими органами, чесними людьми”.

0 коментарі:

Дописати коментар