неділю, 17 січня 2010 р.

Як проходили вибори Президента України в Бучацькому районі (4 оновлення)

vybory_1




4.  Станом на 18 січня 2010 року в Бучацькому районі підведено підсумок і найбільшу кількість голосів набрали:

1). В. Ющенко
2). Ю. Тимошенко
3). С. Тигипко та А. Яценюк (кількість голосів з невеликим відривом)

Спостерігачі та наші кореспонденти відмітили, що вибори в нашому районі пройшли майже на належному рівні.


Було помічено ряд порушень, а саме:


- Найкраще і найактивніше працювала дільниця у с. Підзамочок.


- На дільницях №№ 66 та 64, 65 (Трибухівці), особливо у 66-ій (школа с. Трибухівці )  на одні руки видавали по 4-5 бюлетенів; деякі виборці голосували по декілька разів за інших виборців, членів своєї родини ( пройшли по два-чотири кола).


- Чинився тиск та пряма агітація в день виборів на багатьох людей, які голосували вдома. Якщо по Україні кількість виборців, які голосували вдома становить 3%, то у Бучацькому районі 5-8 %. Цікаві дані !


-На дільниці у с. Цвітова стався інцидент. Перед виборами голова дільниці від блоку Ю. Тимошенко зламала ногу. На день виборів була привезена інший голова виборчої дільниці від цього блоку, затверджена ЦВК. Їй чинився спротив з боку деяких членів виборчої комісії та окремих жителів села.


- У деяких дільницях м. Бучач (в селах таких випадків не спостерігалося) з боку голів виборчих дільниць та деяких спостерігачів чинився тиск і заборона кореспондентам фотографувати процес виборів.



3. Національний екзіт-пол таки показав передбачений експертами результат: перший – Віктор Янукович –  31,3%, друга – Юлія Тимошенко – 27,1%, далі йдуть Сергій Тігіпко – 13,4%, Арсеній Яценюк – 7,8% голосів, Віктор Ющенко – 6%, Володимир Литвин – 2,4%, Петро Симоненко – 2,8%, Олег Тягнибок – 2,2%, Анатолій Гриценко – 1,7%. Водночас дані ЦВК, що у виборах взяло участь майже 67% виборців свідчать, що вибори відбулися.

2. Станом на 20.00 годину в  Бучацькому районі проголосувало понад 80% виборців.  Ще не зі всіх дільниць поступили дані.

1. Станом на 18.00 годину в Бучацькому районі проглосувало 74% виборців

Громадяни Бучаччини, як всієї України, сьогодні обирають Президента із 18 зареєстрованих кандидатів на пост Глави держави. Це Інна Богословська, Михайло Бродський, Анатолій Гриценко, Юрій Костенко, Володимир Литвин, Олександр Мороз, Олександр Пабат, Василь Противсіх, Сергій Ратушняк, Олег Рябоконь, Петро Симоненко, Людмила Супрун, Юлія Тимошенко, Сергій Тігіпко, Олег Тягнибок, Віктор Ющенко, Віктор Янукович, Арсеній Яценюк.


Виборчі дільниці відкрилися о 8.00 і будуть без перерви будуть працювати до 20.00. Десь через півгодини після того, як закриються дільниці, будуть відомі перші результати про кількість осіб, які проголосували.


В нашому районі станом на 15.00 годину проголосувало приблизно 65-70 % виборців. Вцілому вибори проходять спокійно, без особливих зауважень спостерігачів. Серед основних недоліків під час голосування –це те, що деяка частина населення не знайшла себе в списках виборців. В селах району більша половина населення проголосувала ще до обідньої пори, в місті Бучачі найбільша активність на дільницях спостерігалася в обідню і післяобідню пору, тобто тоді, коли люди повернулися із церкви.


Отже, можна сказати, що вибори як такі, в нашому районі відбулися.


За виборами стежать спостерігачі від громадських організацій, офіційно зареєстрованих Центральною виборчою комісією України. Для охорони правопорядку в день виборів в кожній виборчій дільниці України задіяні співробітники міліції.


«Згідно з Конституцією і Законом "Про вибори Президента України" від 18 березня 2004 року (останні зміни внесені в 2009 році), Президент обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на 5 років. Одна і та ж особа не може бути Президентом України більше двох термінів поспіль.


Поріг явки виборців законодавством не встановлюється.


Обраним вважається той кандидат, який набрав більше половини голосів виборців, що взяли участь у голосуванні. Якщо жоден з кандидатів не набирає необхідної кількості голосів, проводиться повторне голосування. Воно призначається на третю неділю після дня виборів. У ньому беруть участь два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів.


Вибори вважаються такими, що не відбулися, якщо в другому турі обидва кандидати набрали однакову кількість голосів, а також якщо в цьому турі взяв участь один кандидат, який не зумів набрати необхідні більше половини голосів виборців. У цьому випадку призначаються повторні вибори.


Всього для голосування виготовлено 36 млн 916 тис. 740 виборчих бюлетенів.


Згідно з українським законодавством, не пізніше 27 січня 2010 року ЦВК України зобов'язана встановити результати голосування по виборах Президента, після чого офіційно оголосити їх на своєму засіданні.


У разі призначення другого туру голосування, днем його проведення стане 7 лютого 2010 року, результати мають бути оголошені 17 лютого.


Обраний Президент вступає на посаду не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення ЦВК результатів виборів. - - повідомляє УКРІНФОРМ


Ось як проходило голосування у виборчій дільниці №11 м. Бучача ( приміщення адмінбудинку держлісгоспу)


Написано за матеріалами наших кореспондентів та УКРІНФОРМ





vybory_3


vybory_11


vybory_10


vybory_9


vybory_8


vybory_7


vybory_6


vybory_5


vybory_4


vybory_2



Нижче - світлини, зроблені у виборчій дільниці  в


приміщення центральної районної бібліотеки


img_42841


img_42851


img_4286


img_42871


img_42881


img_4289


img_42901


img_42911


img_42921





9 коментарів:

  1. Нещодавно вдалося вияснити результати екзитполу :

    По Україні лідирують В. Янукович та Ю. Тимошенко

    Янукович В. на 4 % голосів має більше від Ю. Тимошенко

    Але це тільки дані екзитполу !

    ВідповістиВидалити
  2. На 22.30 в Бучацькому районі по попередніх підрахунках лідирує В. Ющенко, за ним Ю. Тимошенко

    ВідповістиВидалити
  3. вибори проходили не зовсім спокійно як написано вище.Масовий підкуп виборців був виявлений на виборчій дільниці N14(міський клуб)м.Бучач на користь пахана-Януковича.Гроші "роздавали " самі ж члени ДВК. Ганьба продажним дебілам.Це ж саме творилося на більшості дільницях міста та району.

    ВідповістиВидалити
  4. Вцілому вибори проходять спокійно, якщо не рахувати масовий підкуп виборців на користь "пахана" самими ж членами ДВК як це було в міському клубі

    ВідповістиВидалити
  5. Вцілому вибори проходять спокійно, якщо не рахувати масовий підкуп виборців на користь "пахана" самими ж членами ДВК як це було в міському клубі та на інших дільницях міста та району

    ВідповістиВидалити
  6. виборець! Вцілому вибори дійсно пройшли спокійно, а голоси "паханом" були куплені ще на початку виборчої кампанії
    так шо навіть як то робили на дільницях то був мізер проти того шо я написав
    ясно, що підкуп під час виборів-то порушення
    також вцілому зрозуміло
    тут і пацану сопливому зрозуміло
    незрозуміло як могли і навіть не бідні люди що б"ють себе в груди і кажуть, що вони українці, а продалися "пахану" ! Во !!! Тут біда !!!

    ВідповістиВидалити
  7. а ти знаєш, виборець, що за "пахана" в Бучачі і по селах голосувало більше народу як на попередніх виборах. А чого голосувало більше ? Може ти виборець скажеш ?

    ВідповістиВидалити
  8. Пане виборець ! Якщо Ви маєте факти про масовий підкуп виборців, що був виявлений на виборчій дільниці N14 (міський клуб) м.Бучач на користь пахана-Януковича і про те, що там гроші “роздавали ” самі ж члени ДВК, то прошу підтвердити. Людям буде цікаво знати, хто це робив і в який спосіб.

    ВідповістиВидалити
  9. про підкуп знаю не тільки я, а і всі без винятку, хто працював на дільниці. А купляли голоси на протязі попереднього місяця.

    ВідповістиВидалити