понеділок, 4 січня 2010 р.

Президент України В. Ющенко у Бучачі на церемонії передачі творів І. Г. Пінзеля у церкву Святої Покрови

prezydent-u-buchachi

Сьогодні, 4 січня 2009 року, Президент України Віктор Ющенко прибув у Бучач, щоб передати сакральні пам'ятки мистецтва, а саме, твори І. Г. Пінзеля в церкву Святої Покрови. На жаль, сподівання бучачан на те, що будуть повернуті обіцяні чотири скульптури і два рельєфи та інші твори знаменитого скульптора, виготовлені І. Г. Пінзелем , не оправдалися. Було передано тільки дияконські ворота і, як не дивно, на сім років користування !? А далі, певно, будуть суди з приводу того, щоб законна власність церкви Святої Покрови та міста Бучача повернулася на своє місце.


Багато бучачан на церемонії передачі творів І. Г. Пінзеля ставили перед собою риторичне запитання: «Скільки ще треба буде виборів, щоб повернути всі сакральні пам’ятки мистецтва, які по праву належать місту ?”









Марія Короленко

PS.  Під час зйомок всієї процедури, що відбувалася сьогодні у церкві Святої Покрови, хочу зазначити демократичність охорони Президента. Спершу мені було зауважено, що я не маю права такого робити.  Після перемовин з цього приводу мені навіть в якійсь мірі сприяли у пошуку кращого місця.  Перед самим початком  зйомок деякі священики зауважили, аби я все необхідне для фотоапарата тримала при собі в кишені, бо можуть забрати для обшуку сумку так, як було у Чорткові під час перебування там пана Яценюка.

5 коментарів:

  1. Привіт, хороші люди :)
    Зараз поїм - і свій звіт з події зроблю. Поки що для затравки пропоную пані Марії відшукати себе ось тут:

    http://info.kp.km.ua/component/option,com_fireboard/Itemid,69/func,view/catid,44/id,14789/lang,uk/#14789

    ВідповістиВидалити
  2. Привіт, Ірино ! :):);)
    Дякую за співпрацю і бойову підтримку ! Вже бачила себе,
    але нічого там не написала, тобто на Вашому сайті, бо треба реєструватися, але наразі я ще не відпрацювала всього матеріалу.
    До речі, я була частенько у Вас в гостях проекту "Замки і храми України".
    Робите добру справу ! Так тримати !

    ВідповістиВидалити
  3. Ой, що ж я пишу:)))

    http://castles.com.ua/pinsel.html
    Ось сторінка про сьогоднішні події :)))

    ВідповістиВидалити
  4. Ні-ні, ніякої реєстрації не треба!
    Ось перший звіт:
    http://buchachnews.com/?p=2648

    ВідповістиВидалити
  5. Який дiтько занiс його пiд кiнець правлiння в Бучач? Треба iздити в процесi правлiння, бачити ситуацiю в краiнi, в котрiй ти президент. Бувати не тiльки там , де е металургiя i газ, а там, де люди по заграницях розбiглись в пошуках кращоi долi
    Привiт президенту
    Роман
    Ванкувер

    ВідповістиВидалити