вівторок, 5 січня 2010 р.

Як Бучач готувався до приїзду Президента і до Свят

buchach1

Не так часто буваю в рідних краях, але з нагоди великої події, себто приїзду Президента у Бучач і Різдвяних свят, вирішив навідатися. Але вже не власним авто, бо дістав страх від попередньої поїздки : треба було ремонтувати машину після бучацьких доріг. Ну ніяк не витримує навіть найновіша техніка їзди по вибитих дорогах ! Найняв таксі і поки мене довезли на місце з таксистом розговорилися про життя-буття славного і древнього Бучача, а потім мав змогу пройтися вулицями і побачити все власними очима.


Дещо змінилося. Таксист повідав, що вулицю Шевченка заасфальтували, трохи закидали ями коло будинку побуту, але в тому місці, що ближче до дитячого майданчика, певно бракло матеріалу, бо ями там так і лишилися. А на центральній вулиці місцями повибирали старий асфальт, а на новий не стало певно грошей, бо ті ями, хоч і присипало снігом, відчувалося, що машину підкидає. Добре, якби відразу закинуло нас на небо, але ми грішні того не варті.


Вразила святкова ялинка ! І вогні, розкидані по деревах вздовж дороги. Ще б трохи постаралася місцева влада, то було би точно, як на Єлісейських полях ! Прохожі дивилася на то чудо і з гордістю промовляли, що то химери від мера. Не то, що в сусідніх Монастириськах, де не тільки діти, а й дорослі, із великим задоволення проводять час у спеціально облаштованих місцях для городян, аби ті добре відпочили і запам’ятали свята хоч не на все життя, а бодай на рік !


На зупинці коло кінотеатру рябіло в очах від агітбудок політичних партій і блоків, які як бабки на базарі, щиро запрошували всіх завітати до них і послухати та почитати передвиборні програми, які обіцяють рай на землі. А Покровська церква у всій своїй врочистості, зібрала вже чималий гурт людей, що прийшли подивитися, як Президент Віктор Андрійович Ющенко буде повертати твори Іонна-Георга Пінзеля , які належали і належать тільки цій церкві і бучацькій громаді. Але пан Президент затримався, бо справді мав напружений графік. То й народ, аби не марнувати часу, почав обговорювати ту славну для Бучача подію ! І особливо то, як до неї готувалися.



buchach4

Ой, як шкода, людоньки, що я не бачив того. Пів життя втратив ! Але хоч посміявся до упаду з почутих і побачених байок !
Напередодні приїзду Президента міська влада вирішила показати своє місто у всій красі. Аби шанованій людині легко їхалося, вирішили ремонтувати дороги. Почали з Чортківського перехрестя. Але клятущий мороз і сніг не давав зробити дива ! Але на що тільки не здатний український винахідливий мозок ? !

Щоб полатати ями на дорозі, в них палили багаття, так-так, в ямах, аби розмерзлося, а потім туда кидали каміння з асфальтом і талували! І до Возилова свіжий асфальт стелили, бо Віктор Андрійович мали заплановане відвідування відкриття нової школи із басейном . Щасливі люди того села: і школу нову мають, і дорогу гарну !


А віддані партії Ющенка люди до всієї краси міста наліпили передвиборні плакатики. Такі невеликі, але помаранчеві ! І наліпили всюди вздовж доріг: на слупах, на деревах, щоб не змерзли часом і навіть на вікнах магазину ритуальних послуг. Ну, ви всі зрозуміли, по-бучацьки –то похоронне бюро. Аж страх взяв ! Та це ж його віддані заживо вирішили поховати рейтинг свого кандидата на січневих виборах !



buchach2

buchach7

buchach6

buchach5

buchach3

Шкода, що путь Президента не був запланований по вулиці Агнона ! Та й іншими вулицями.І То би там хоч сморід прибрали від тої каналізації, що пливе дорогою. всі ходять тою вулицею ! Нєа, певно не всі.

Але вистарчить вам, добрі люди тих байок ! Готуйтеся до Різдва ! Смачної вам Вечері і Веселих Свят !

3 коментарі:

  1. Хороший погляд на комунальні проблеми :)
    Я теж помітила, що вся дорога ще від Трибухівців була обклеєна плакатиками з президентом. А дороги... В Бережанах ще гірші, якщо це когось потішить :)

    ВідповістиВидалити
  2. Znachyt' v Buchachi shche shchaslyvi liudy! :)

    ВідповістиВидалити
  3. Проблема доріг - це проблема всієї України,в більшій чи меншій мірі....

    ВідповістиВидалити