вівторок, 9 березня 2010 р.

Хресна дорога в Бучачі. Частина 1

7 березня у Бучачі християни пройшли символічною Хресною дорогою. Частина 1

2 коментарі:

  1. Ми з родиною мали можливість побувати в Бучачі, дякуючи цьому відео. Так ніби насправді були на Хресній дорозі з земляками. І приємно від того, що більшість церков і прихожан разом здійснюють спільну молитву.
    А може хтось скаже, чому на фотографіях з Водохрещі і на цьому відео не видно священників і прихожан з Миколаївської церкви ?
    Також хотілося би почути пояснення щодо стації третьої, що коло поліклініки, в мурах якої колись була занедбана капличка за часів Радянського Союзу. але вона навіть тоді не була повністю знищена. А тепер там якийсь магазин. Так зрозуміли ми з напису. І знаємо, що такого магазину на початку дев"яностих років не було. Мама розказувала, що за Союзу люди перед тою капличкою хрестилися і навіть квіти потаємно клали. Хто би то міг з наших українців вже за Незалежної України дозволити поглумитися над святим місцем ? Хіба таке можна було допустити, щоби капличка, що належала до Покровської церкви стала місцем богохульства, де тепер певно ніхто не наважиться вклонитися. Бо бояться вклонитися не Богу, а господару того магазину?

    ВідповістиВидалити
  2. Відносно Водохреща: у православних відбувалося раніше, у греко-католиків пізніше. Вийшла помилка з часом. Не встиг. Будь-ласка не впроваджуйте думку, про те, що це зроблено проти когось. Слава Богу, в нас нема ворожнечі між конфесіями! Відносно каплички під поліклінікою - перший раз чую. Наразі нема інформації Над поліклінікою, дякуючи Віктору Кушику, Богдану Кміту та ще одній людині, поновлено фігру Божої Матері.

    ВідповістиВидалити