вівторок, 2 березня 2010 р.

Представники Бучацької єпархії на другій післясоборовій конференції: «СОБОР ТРИВАЄ – Молодь у парафії»

[caption id="attachment_3775" align="aligncenter" width="450" caption="Представники Бучацької єпархії на другій післясоборовій конференції: «СОБОР ТРИВАЄ – Молодь у парафії» "]Представники Бучацької єпархії на другій післясоборовій конференції: «СОБОР ТРИВАЄ – Молодь у парафії»  [/caption]

В серпні 2007 року в Києві відбувся Патріарший Собор «Молодь у Церкві ІІІ-го тисячоліття» і молодіжний християнський форум «Молодь. Церква. Україна». Ця подія спрямована на підтримку молоді зі сторони духовенства УГКЦ. Це показує, що доля молодого покоління є для Церкви дуже важливою, а тому Патріарший Собор триває. Минулого року відбулась конференція під назвою «Рік після Собору», на якій були підведені підсумки праці молоді за рік і вирішено проводити такі зустрічі свідомої християнської молоді кожного року. На цих з’їздах обговорюються питання, чи відбуваються якісь позитивні зміни після Собору, як можна з боку духовенства допомогти у розвитку молодіжних спільнот, які проблеми виникають і можливості їх вирішення. Друга післясоборова конференція відбувалась з 26 по 28 лютого 2010р. Б. у м. Новояворівську і носила назву: «Собор триває – Молодь у парафії».


Бучацьку єпархію представляли о.Василь Германюк, бр. Володимир Кремза і голова Греко-католицького молодіжного товариства «Цвіт», Вікторія Щерб’як. о.Василь представив усім присутнім (священикам, молодіжним лідерам християнських спільнот з усіх греко-католицьких єпархій та екзархатів України) працю з молоддю у Бучацькій єпархії і презентував коротке відео з табору «Молодь у Церкві ІІІ-го тисячоліття» який вперше проходив у єпархії в с. Дзвенигород. А бр. Володимир та Вікторія брали активну участь в обговоренні проблематики молодіжного апостоляту. Багато кого з присутніх зацікавила діяльність молодіжної спільноти Бучацької єпархії ГКМТ «Цвіт».


Головним було питання допомоги і не байдужості свяченнослужителів у праці з молоддю на парафіях. Зростає більша потреба залучення і активізації священиків до молодіжної роботи, бути з молоддю разом на зібраннях, духовно провадити їх, разом з ними розважати над цитатами Святого Письма, показати свою небайдужість за долю молодих юнаків та дівчат, всіляко сприяти потребам молодіжних спільнот.


Через працю в групах було сформовано короткі резолюції і кілька найважливіших такі:


- Священикам більше уваги звертати на пояснення Богослужінь, щоб молодим людям було цікаво і зрозуміло, що на них відбувається;


- Про свою роботу частіше повідомляти мас-медіа;


- Молодіжним Комісіям об’єктивно ставитися до праці молоді і по-різному заохочувати таку діяльність для всіх активних молодих осіб, зокрема загальними заходами такими, як поїздки і т.п.;


- Посилення духовного проводу з боку парафіяльних священиків над молодіжними згромадженнями;


- Всебічне сприяння священиків і дозвіл на працю молоді;


- Провід єпархіальних молодіжних Комісій над конкретними активними членами;


- Духовенству звернути увагу на такі чинники, як: майбутня молодь, методи заангажування молоді, розвиток і праця з заангажованою молоддю, заангажування старшої молоді (від 25 років), практичні заходи.


tsvit_2


Отож, наша Церква, справді дбає про молодь і вивчає проблематику роботи з молодіжними спільнотами і просить єпархів, священиків, активну молодь брати активну участь у молодіжному апостоляті.

0 коментарі:

Дописати коментар