середу, 10 березня 2010 р.

«Я в нім бачу лице Прометея....»

pamyati-shevchenka_11

Майже 200 років тому на мальовничому небосхилі світового мистецтва засяяла нова зоря - Кобзарева.




Із статусу безправного кріпака Тарас перейшов до звання «Прометея» українського народу. Щоб донести до нас його слово і розповісти про тяжку долю, дев'ятого березня у Бучацькому районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди 196-ї річниці з дня народження митця.

Свято розпочалося виступами мера міста Оверка О. та голови райдержадміністрації Пастуха Т., котрі привітали присутніх з цією визначною датою. Тарас Михайлович, у свою чергу, зачитав уривок з поеми «Пророк», тому що «ніхто не може розповісти про Кобзаря краще за нього самого».


Опісля відбувся святковий концерт, котрий підготували вчителі та учні Бучацької гімназії ім. В.Гнатюка. Творчі особистості показали цікаве театралізоване дійство із життєпису Кобзаря, зокрема, його зустріч з матір'ю, яка дарує синові яблука. Крім того, ми зустрічаємося з долею Шевченка, котрий говорить : «Ти не лукавила зо мною...». На протязі дійства ми радіємо разом з ним, коли він отримує жадану волю, ми сумуємо, коли він прощається з матір'ю, і ми захоплюємось, коли чуємо вкотре продекламовану поезію, яка водоспадом лилася з уст тих, хто стояв на сцені.


Складаємо велику подяку авторам сценарію Оксані Фещак , Наталії Думі та Олександрі Довбуш, консультанту Марії Дармохід, музичним керівникам Михайлюк М. та Яцківу , режисерам Вержбицькій А. та Фещак О., творчим колективам Бучацької музичної школи, колективам «Козачата» та «Первоцвіт», всім учасникам та організаторам свята. І хочу завершити словами Кобзаря :



Я прошу тебе, гнаний народе,
Не проспи Україну мою...

Учениця 11класу Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Ірина Андрейців

Фотографії Ольги Пастернак.

pamyati-shevchenka_2

pamyati-shevchenka_3

pamyati-shevchenka_4

pamyati-shevchenka_5

1 коментар:

  1. Гарна стаття !!! І колектив гімназії зумів показати, як в нашому краї шанують Т. Г. Шевченка. Молодці !!!

    ВідповістиВидалити