понеділок, 29 березня 2010 р.

Обговорюємо проект рішення

img_2437Смітя для любого міста є великою проблемою. Цю послугу ми замовляємо у ККП. За що і платимо. Звичайно, тотальне здорожчання продуктів та послуг торкнулося і цієї галузі, а тому на Ваш розгляд  та обговорення виноситься проект рішення.






ПРОЕКТ РІШЕННЯ БУЧАЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ


ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Про надання дозволу Бучацькому ККП на перегляд цін на вивіз та знешкодження  твердих побутових відходів (ТПВ).


Розглянувши листа Бучацького ККП про перегляд цін знешкодження та вивіз та знешкодження ТПВ, а саме збільшення їх у зв'язку із збільшенням вартості ПММ, вартості матеріалів, заробітної плати, енергоносіїв Бучацька міська рада


ВИРІШИЛА:



1.     Надати дозвіл Бучацькому ККП на перегляд цін на вивіз та знешкодження ТПВ, а саме: для населення - до 40,08 грн. за м3 ТПВ; для бюджетних установ - до 40,73 грн. за м3 ТПВ; для інших споживачів - до 41,73 за м3 ТПВ.


2.     Надати дозвіл Бучацькому ККП на перегляд цін на знешкодження ТПВ, а саме: для населення - до 5,14 грн. за м3 ТПВ; для бюджетних установ - до 5,24 грн. за м3 ТПВ; для інших споживачів - до 5,31 грн. за м3 ТПВ.


Міський голова                                                                    О.С.Оверко



АНАЛІЗ


регуляторного впливу нормативно-правового акта про перегляд цін


на знешкодження та вивіз і знешкодження твердих побутових відходів (ТПВ)


Враховуючи вимоги ст..9 Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", розробник проекту регуляторного акта здійснює його оприлюднення разом з аналізом регуляторного впливу шляхом публікації в мережі „Інтернет".


Основною причиною зростання витрат порівняно із затвердженими в діючих тарифах є:


-         ріст тарифів на електроенергію;


-         ріст мінімальної заробітної плати;


-         ріст цін на паливно-мастильні матеріали;


-         ріст витрат на ремонт техніки, що пояснюється щорічним „старінням", збільшення зношеності мереж, техніки, обладнання, яке експлуатує підприємство.


Отже, враховуючи вищезазначене, необхідно прийняти законодавчий акт, який дасть змогу переглянути ціни на знешкодження та вивіз і знешкодження ТПВ, а саме збільшення їх згідно з проектним розрахунком, який визначений в проекті рішення.


Це дасть змогу ККП й надалі надавати послуги по знешкодженню та вивезенню і знешкодженню ТПВ всім категоріям споживачів в існуючому режимі і згідно з встановленими графіками. Неприйняття цього рішення призведе до не можливості забезпечення вчасного вивезення та знешкодження ТПВ, що в свою чергу приведе до погіршення епідемічно-санітарного стану м.Бучач. Це також негативно може відбитися на всій діяльності Бучацького ККП, який буде при цьому нести постійні збитки, що може  призвести до його повного банкрутства.


Пропозиції і зауваження до проекту регуляторного акта просимо подавати в місячний термін від дня його опублікування в мережі „Інтернет" до постійно діючої комісії з питань економіки, фінансів та бюджету Бучацької міської ради за адресою: м.Бучач, майдан Волі, 1, тел. (03544) 2-16-79.


Секретар міської ради                                                                  Й.М.Мосціпан


3 коментарі:

  1. Ціни змінити це просто, а відповідальність і контроль інша річ. Загляньте шановні керівники у стару кочегарку біля школи та рів біля гранд базару біля дитячого стадіону і спитайте мешканців найближчих будинків де вони скидають побутове сміття і чи заключили договори з ККП І я знаю що деякі депутати міської ради бачать це і мовчать чому?????????????? Як пригріє сонечко чим будуть дихати діти на фізкультурі і чи не приносить це шкоду їхньому здоров'ю

    ВідповістиВидалити
  2. Ціни на послуги ККП -давно перевалили київські, а нам пропонюють платити ще більше. При тім, ніхто не хоче думати,що зарплати в нас набагато нижчі. Але це не головне. Підняття плати за вивіз сміття не покращить ситуацію з санітарним станом міста.

    ВідповістиВидалити
  3. Я думаю, що проблема не вціні. Доцільніше б було заставити всіх жителів скласти договора. Жорстко проконтролювати утворення несанційованих сміттєзвалищ. По мірі можливості їх прибрати. Жителів які не взмозі проплатити послуги комунгоспу дотувати з місцевого бюджету.

    ВідповістиВидалити