середу, 17 березня 2010 р.

Тернопільська і Рівненська облради просять Януковича усунути Табачника

dtabachnykТернопільська та Рівненська обласні ради вимагають звільнити Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки.Відповідне звернення до Президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина, прем'єр-міністра Миколи Азарова прийняли депутати сьогодні на пленарному засіданні сесії.


У зверненні депутати Тернопільської облради рішення про призначення Табачника на посаду міністра освіти і науки називають провокативним і недалекоглядним, оскільки ця людина "сповідує україноненависницькі, проросійські погляди".


"Україномовне населення Східної України у своїх статтях він назвав" суржикоговорящим населенням ", а галичани, як він стверджував, взагалі не мають нічого спільного з народом Великої України ... Ми проти того, щоб міністерство очолювала людина з давнім зіпсованим кар'єрним шлейфом і репутацією, адже не може собі дозволити політик обзивати суддів Конституційного Суду "дурнями" за українізацію кінопрокату. А найбільш нищівну характеристику нинішнього міністра дав його соратник по партії Борис Колесніков: "Казнокрад, що не створив у своєму житті ніякого бізнесу. Як він взагалі може судити Що він взагалі вміє робити, окрім як книжки і картини з і так небагатих українських музеїв тирити ", йдеться у зверненні.


На переконання депутатів, людина, яка неодноразово принижувала честь і гідність українського народу, повинна бути відсторонена від вищих державних посад.


Рівненська облрада також висловлює стурбованість призначенням Табачника на посаду міністра науки і освіти.


Депутати вважають, що заяви новопризначеного міністра про черговий перегляд історії України, зміну мовної концепції в освіті і намір ліквідувати зовнішнє незалежне оцінювання не можуть залишити їх байдужими.


"Втілення намірів міністра означає не просто відхід від принципів Болонського процесу, а повернення в освіту корупції та нав'язування комплексу неповноцінності нашим дітям", - сказано у зверненні.


Депутати висловлюють рішучий протест проти перебування Табачника на посаді міністра і намірів повернути систему освіти до застарілої моделі, що, на їхню думку, веде до хабарництва, корупції, відходу від сучасних освітніх програм.


Як повідомлялося, звернення про звільнення Табачника з посади міністра освіти і науки вже взяли Івано-Франківська і Львівська обласні ради.


Сам Табачник назвав звинувачення на свою адресу брехливими і заявив, що не має наміру йти у відставку.

0 коментарі:

Дописати коментар