пʼятницю, 2 квітня 2010 р.

Незабаром Великдень ! А з кранів навіть не капає…

voda
Чи можна без води підготуватися до свят у багатоповерхівці ?


Комбінат комунальних підприємств певно вважає, що можна. І не тільки до цих Великодніх свят, а впродовж останніх двадцять років, як тільки наближається Різдво або Великдень, вода в кранах раптово зникає. Можливо і не раптово, а саме так стається: то насос вже п’ятий за місяць по рахунку «полетів», то трубу перержавілу десь прорвало, то ще якась причина знаходиться.  Люди вважають, що не знаходилося б таких причин, якби планово проводився огляд і ремонт водопровідних комунікацій. Вийняток-минулий 2009 рік. Як не зраджує пам'ять, жителі Південного масиву в Бучачі  могли тоді по-людськи підготуватися до свят.


А цього року нові передсвяткові сюрпризи ! Мало того, що увесь масив впродовж двох останніх місяців «гудить» з приводу того, що іноді на першому-другому поверсі нема води, то що вже казати про третій і вище ? А сьогодні вода пропала від самого ранку. Годину тому появилася на якийсь час і знову то саме ! Коли жителі масиву звертаються до начальника комунгоспу чи мера міста, то відповідь одна: «Не вигадуйте. Таке не може бути. Ми перевіряли. Води немає тільки на п’ятому поверсі. За ті дні,що не було води, проводяться перерахунки і за воду з вас стягувати стільки не будуть». І це все, що можна було почути. А гроші як стягували, так і стягують без перерахунку.


Тільки ніхто не задумався над тим, як люди невмивані мають йти на роботу, діти в школу та садочок і як прати одяг, який самоочищуватися не може? Не думають про те, що, вибачте, в туалеті нема чим злити. Хоч бери та йди десь під кущі. Та елементарно посуд помити неможливо чи їсти приготувати ! Та до цього ще якось можна пристосуватися : з бідоном або каністрою піти по джерельну воду, у гіршому випадку, купити декілька пляшок негазованої води в магазині.


До всього цього ще чуємо, що ціни за вивіз сміття збираються піднімати. І за воду ! Це в Бучачі, де води джерельної є вдосталь ! Вона пливе спокійно собі в рови. Дивує і те, що ціни хочуть підняти, бо комунгосп має великі витрати на енергоносії. А в якому місті їх нема ? Тільки в Бучачі ціни ростуть, як на дріжджах. І не в одній оплаті за комунпослуги. На жаль, заробітна плата залишається на місці.


Приклад для порівняння щодо затрат на енергоносії : В Києві воду беруть з Дніпра. Її очищують, перш ніж вона попаде з кранів для потреб людини. В Бучачі воду ніхто не очищує. Тільки гаманці споживачів очищуються. Та проблем з комунгоспом значно більше. І, думаю, питання про них буде висвітлюватися не для того, щоб когось принизити (мова про службу ККП), а для того, щоб ця служба мала людей за людей.


Вибачте, що написала про вищезгадані проблеми напередодні Великодня, та зробила це на прохання багатьох жителів Південного масиву, які після свят збираються вдатися до більш рішучих дій.


Поки дописала статтю, вода появилася. Та чи надовго ? Так що запасайтеся водою, поки тече з кранів.


3 коментарі:

  1. Жителі Південного масиву просили подякувати інженеру комунгоспу Івану Чорноті та всім, хто працював майже увесь день у п"ятницю по усуненню неполадок з водою.

    ВідповістиВидалити
  2. комунгосп винен в тому що є таке в нашому мікрорайоні. Потішилися жителі пятих поверхів водою тільки ввечері в пятницю. І вода далі не доходить. Досить було клопоту з водою багато років, а як підєднали нові збудовані будинки, то взагалі. А вони ще ціни хочуть піднести. Та нащо про Київ балакати як в Тернополі і в інших районних містах області ціни нижчі на воду.

    ВідповістиВидалити
  3. хотілося б побачити, як здійснюється нарахування на оплату води і сміття. Впевнена, що левова частка йде не на оплату саме постачання води. А для підняття зарплат собі нехай залучають інші фонди, а не наші кошельки. Чесно кажучи,не хочеться дякувати ККП за те, що в п ятницю героїчно відновлювали водопостачання. Це їхня робота,яку вони зобов язані робити.

    ВідповістиВидалити