пʼятниця, 22 травня 2009 р.

Хто гвалтує підприємців?

З 1 травня 2009 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів № 366 від 14.04.09 окрім сплати єдиного чи фіксованого податку ви повинні сплачувати 208 гривень щомісячного внеску в Державний пенсійний фонд!!!


Чому про це не повідомляє підприємців відділення пенсійного фонду я пояснити не можу. Але знаю точно, що підприємці спрощеної системи оподаткування не отримали жодного особисто повідомлення про необхідні платежі. І чи не станеться так, що в кінці року для продовження дії свідоцтва на право займатись підприємницькою діяльністю підприємці змушені будуть сплатити всю річну суму загалом, разом із штрафом за прострочення платежу?


Думаю, що підприємці нашого району достатньо сплачують податків для того, щоб виділити кошти на конверти та папір для персональних повідомлень та роз’яснення. A як тепер розділятиметься той податок, який раніше був єдиним і розщеплювався між державним пенсійним фондом, фондом соціального страхування, фондом страхування від безробіття та місцевим бюджетом? І як тепер нараховуватиметься пенсійний стаж підприємцям, виходячи із суми 208 гривень? Поки що ці запитання залишаються без оприлюдненої відповіді. Але чому з цього приводу мовчать наші підприємці?



Олена Сурм’як

0 коментарі:

Дописати коментар