пʼятницю, 22 травня 2009 р.

Пасажир врятував авіалайнер від катастрофи, зауваживши витік палива

litak

Один із пасажирів Boeing 747-400, який виконував у квітні рейс із Чикаго в Токіо, запобіг великій авіакатастрофі, зауваживши під час польоту витік палива.
Як передає CNN, 30-річний Бартек Бахледа, сержант ВПС США, під час зльоту і пізніше на висоті понад 30 тисяч футів (приблизно 9 тисяч метрів) помітив білий дим, який ішов з-під крила лайнера. Бахледа був упевнений, що стався витік палива, і спробував звернути на це увагу стюардеси, яка спочатку не звертала на нього уваги.

"Коли я вперше натиснув кнопку виклику персоналу, вона, ймовірно, вирішила, що я хочу про щось попросити, і сказала, що підійде до мене, коли закінчить розносити напої", - розповів Бахледа. Він наполіг на тому, щоб на нього звернули увагу, відрекомендувався і повідомив про свої побоювання, доповнивши слова відеосюжетом, знятим з його місця на камеру.


За його словами, він хотів попередити капітана лайнера про небезпеку, перш ніж літак полетить над океаном. За оцінкою льотчика, за 13 годин польоту літак втратив би 20% палива. На цей раз його сприйняли всерйоз, повідомлення було негайно передано екіпажу. Лайнер приземлився у Сан-Франциско (штат Каліфорнія). Усі 300 пасажирів були в безпеці.


Нагадаємо, 1 квітня літак американської авіакомпанії United Airlines із 178 пасажирами і 11 членами екіпажа на борту, який прямував рейсом з Лондона до Вашингтона, здійснив аварійну посадку в США в аеропорту штату Мен. Авіалайнер Boeing-767 приземлився після того, як пілотові повідомили про дим у кабіні літака та відмову роботи одного з двигунів.

0 коментарі:

Дописати коментар