пʼятницю, 5 червня 2009 р.

Юрій Чижмарь і БІМА.

buchach,buchach news width=Голова ОДА Юрій Чижмарь відвідав Бучаччину у День Вознесіння Господнього. Приїзд першого керівника області на периферію завжди подія. Бучаччина у цьому плані не виняток. Тому минулого четверга , незважаючи на святковий день, на прийом до Юрія Чижмаря зібралося чимало людей. Майже півгодинне запізнення очільника області не завадило йому прийняти всіх заявників, які терпеливо очікували у приймальні районної адміністрації. З найболючішим не тільки для себе, але й для всього району питанням звернувся до голови ОДА ректор Бучацького інституту менеджменту та аудиту Іван Максимович. Справа в тому, що після міністерської перевірки БІМА опинився під загрозою закриття. Це наводить жах на 120 працівників та 1100 студентів районного вузу. Потерпить і районний бюджет, бо втратить одне із джерел фінансування. Тому ректор приватного інституту просив Юрія Чижмаря  написати клопотання до Міністра освіти про відміну рішення закрити даний навчальний заклад. Розмова виявилася невтішною. Голова ОДА сказав, що не хоче вникати у дане питання, бо це не є у його вповноваженнях : -« Єдине, що я можу для вас зробити - направити листа до Міністерства із проханням переглянути рішення. Хоча це нічого не вирішить, бо такого   права міністр не має , щоб переглядати подібні речі. Рішення прийняла комісія, яка є незалежна від міністра.» . Але , Юрій Чижмарь  все ж таки запевнив, що зробить намагання  допомогти, спробою зібрати внутрішню комісію під керівництвом начальника управління освіти, залучивши вузівських працівників області. І якщо дана комісія дасть висновок, що із Бучацьким інститутом поступили несправедливо, то тоді вже можна буде звертатися навіть до міністра освіти.


У розмові голова ОДА сказав, що на його думку в Україні забагато вузів: - « Ми повинні думати не про те скільки в нас вищих шкіл, а думати про те, якого студента будемо випускати. Потрібні гарантії, що дипломи видаються якісним фахівцям. Бо на сьогоднішній день система освіти в Україні стала виключно комерційною темою на якій заробляються гроші...»


Для Бучацького інституту залишилася лише надія, що внутрішня комісія буде таки створена і можливо виявить поверхневий підхід Міністерства щодо визначення рівня цього навчального закладу, який існує вже 17 років.





 

0 коментарі:

Дописати коментар