середу, 22 липня 2009 р.

СБУ затримала Пукача.ВІДЕО

pukach,buchach,buchachnews,buchach news
У вівторок увечері в одному з сіл на Житомирщині затримали колишнього начальника кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача, підозрюваного у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Майже 6 років цього чоловіка шукали всі проавоохоронні органи як головного свідка у справі Гонгадзе, єдину людину, яка могла б назвати замовників убивства журналіста.

Як заявив на брифінгу у середу заступник голови СБУ Василь Грицак, Пукач всі ці роки перебував в Україні.

"У нас була інформація, що він був у Луганській і Житомирській областях. Ми шукали і там, і там", - сказав Грицак.

"Ми не були впевнені, це він чи ні до останнього моменту. І за годину до темряви ми змушені були приймати рішення про штурм, оскільки, якби він помітив хоч щось, що викликало його занепокоєння, він би миттєво змінив місце перебування", - розповів заступник голови СБУ.



Він підтвердив, що Пукача затримали в одному з сіл на Житомирщині, де він мешкав останнім часом зі співмешканкою та її сином.

"Вони утримували декілька корів, він (Пукач) допомагав по господарству. Скажу відверто, жили вони надзвичайно бідно", - сказав Грицак.

За його словами, співмешканка не знала, з ким вона проживає.

Колишня співмешканка Пукача Стельмах досі перебуває в розшуку.

На запитання, чому правоохоронці так довго шукали Пукача, Грицак відповів: "Ви ж знаєте, він ховався. Він сам правоохоронець. І ви знаєте, що він очолював спецпідрозділ візуального спостереження. У нього великий досвід роботи в правоохоронних органа і зрозуміло, що він знає, як професійно переховуватися".

Після того як Пукача допитували всю ніч він зізнався у причетності до вбивства та назвав замовників. Він також погодився показати місце, де захована голова Георгія Гонгадзе.

Зараз він знаходиться під посиленою нашою охороною, його цілодобову охорону здійснює спецпідрозділ "Альфа".
© 2000-2007 ”Українська правда“

0 коментарі:

Дописати коментар