четвер, 17 вересня 2009 р.

Нормально клюнуло!

dsc_0470Цього літа бучачанин Володимир Клим перестав вірити в те, що число 13 є не щасливим. Адже саме 13 серпня йому вдалося впіймати велику рибину.


Володимир Іванович рибалить з дитинства. Зараз чоловікові 62 роки, він пенсіонер, а тому має достатньо часу для свого хобі. Майже кожного дня він вирушає на місцеві водойми і насолоджується улюбленою справою. За 35 років ловилася рибка різна - і велика і мала. Якось був підчепив на гачок величезну рибу, але тій вдалося зірватися.


13 серпня цього року Володимир Клим вирішив посидіти з вудочкою на улюбленому місці селища цукрового заводу. Разом із п»ятирічною внучкою Христинкою зварили приманку - кукурудзяну кашу. Христинка любить із дідусем рибалити, але того дня залишилася вдома.  Дідусь пішов на став сам. Закинув вудку, не встиг добре примоститися на березі, аж  раптом - клює! Рибак зрозумів відразу, що на гачок потрапило щось велике. Почав повільно підтягувати свій улов до берега. Рибина вперто пручалася. Боротьба тривала майже годину. Володимир Іванович зайшов у воду і намагався підхопити «рибку» саком, який виявився для неї замалим. Улов таки вдалося витягнути на берег. У щасливого рибалки перехопило подих - такого він ще ніколи не ловив! Перед ним лежав дзеркальний короп довжиною 90 см  і шириною 35! Подивитися на диво - коропа збіглися інші рибалки, які промишляли на протилежному березі. Випадкові перехожі теж  зупинялися , дивувалися, що у цій незавидній водоймі така риба, навіть фотографувалися з ставковим красенем. У Володимира Івановича аж голова йшла  обертом від свого рибацького щастя. Коропа негайно зважили. 11 кілограмів! Це не жарти!


Окрім того, що Володимир Клим затятий рибалка - він ще й мисливець. Каже, що рибацьке щастя посміхнулося йому напередодні відкриття сезону полювання. Тому з коропа - велетня він варив юшку для друзів у перший день на полюванні.


На пам'ять про свій успіх Володимир Іванович зробив велику знимку із коропом. Оформить рамкою і повісить на стіну у своїй оселі - адже такий улов буває раз в житті. Хто шанує риболовлю, той знає яке це щастя зловити щось незвичайне.


Доречі, у ставі селища цукрового заводу спеціально рибу ніхто не розводить. Живе вона там сама по собі. Ото ж рибальте, і можливо й вам «підвалить» 11 кілограмів рибацького щастя.


Ярослава Шмига



[gallery columns="2"]

4 коментарі:

  1. Класно ! Рибина то, що треба ! Пощастило чоловікові. Терпеливість рибака по праву була нагородою йому.

    ВідповістиВидалити
  2. Я там був..............зловив 4 карасі)))) А короп не хотів клявати(((((((

    ВідповістиВидалити
  3. В мене теє клювало.....але взяло тільки 4 карасі.......а короп не хотів брати((((((((

    ВідповістиВидалити
  4. Модно..... Мну б таку витягнути тік мені ло нього ше рости і рости.....

    ВідповістиВидалити