середу, 30 вересня 2009 р.

Свято всіх людей Землі

[caption id="attachment_1552" align="aligncenter" width="450" caption="Любиму вчительку Юлію Володимирівну вітають учні"]Любиму вчительку Юлію Володимирівну вітають учні[/caption]

За старими традиціями перша неділя жовтня приносить свято у кожну оселю, адже немає людини на землі, яка б не виховувалась, не переймала досвід і звички, вчилась з джерел мудрості народної.
І все це пов’язане з простим земним словом «учитель». «Учителю наш», - звертались апостоли до Спасителя людства Ісуса Христа. А це святе слово успадкували педагоги, які до сьогоднішнього дня весь свій багаж розуму, любов сердець своїх і теплоту душі несуть щоднини до дітей – нашої з вами надії, майбутньої опори.

І хоч увагою держави і вихованців обділені учителі сьогоднішнього дня, та хочеться побажати їм терплячості Христа, надії і віри у те, що прийде час, і прийде прозріння. І постануть перед лицем учителя кривдники з молитвою каяття та прощення.

Та знайте всі, що серце вчителя у шрамах від ваших дій та зневажань до нього, від ваших бід й поневірянь, від ваших невдач, але воно ніколи не наповнюється згустками ненависті і злоби, бо ви йому рідня духовна, і у ваших тілах пульсують часточки його душі.

То ж Божої днини у першу неділю жовтня приєднайтеся до нас і привітайте всіх-усіх учителів: молодих, щоб дух підняти та натхнення; стареньких, зморщених таких, щоб дякою своєю долити крапельку життєдайної сили у дотліваючу чашу їхнього життя!

Зі святом вас, дорогі вчителі! Хай в день цей виллється на вас із кожного людського серця хоч крапелька людської поваги, тепла і ласки!

Хай щастям повниться життя кожного, хто хоч подумки в цей день згадав незлим тихим словом свого учителя і попросив прощення за умисні чи неумисні зневаги до нього. Благослови Вас, Господь!

[caption id="attachment_1553" align="aligncenter" width="450" caption="Вітає школа вчителів"]Вітає школа вчителів[/caption]

0 коментарі:

Дописати коментар