середу, 7 жовтня 2009 р.

Нова Конституція необхідна

g

Днями стартувала кампанія по обговоренні проекту Конституції України, запропонованої     Президентом України В.А. Ющенком.            Районна державна адміністрація розробила графік проведення зборів громадян по організаціях,  підприємствах  з питань      роз’яснення представниками адміністрації положень нової Конституції,         яка затверджуватиметься плебісцитом в грудні місяці 2009 року.


7 жовтня 2009 р. такі збори були організовані   для жителів села Зубрець,  де були присутні перший заступник голови РДА п. Григоришин В.М., заступники п. Кушнірчук С.М. та п. Фреяк Й. В. З вступним словом виступив перший заступник голови п. Григоришин В.М.,     який наголосив на негативній політичній ситуації в країні, корупційністю всіх гілок влади, включаючи правоохоронні органи району та прокуратуру.   Суцільне розкрадання народного багатства,  безконтрольність та безгосподарність приводять до зубожіння народних мас,         погіршення екологічної обстановки як в країні вцілому, так і в нашому районі зокрема.


Так, приведено приклади розкрадання 360 дубів з лісів Бариського лісництва, на яке прокуратура району закрила очі, правоохоронні органи не бажають вести розслідування. А це наше багатство, та що там багатство, це наше повітря, наше життя. А разом з тим порушуються кримінальні справи за чотири головки маку, що мати посіяла на своїй присадибній ділянці, щоб на Різдво спекти дітям булочку з маком. Ось на чому виконують план порушення та розкриття злочинів.



Президентська гілка влади не може вплинути на негативну роботу прокуратури, міліції, бо перші керівники цих структур призначаються хоч і за поданням Президента, та Верховною Радою.
Зверталась увага на недосконалість та непрозорість виборчої системи, що веде до значних порушень. Все це необхідно виправляти, прийнявши новий основний Закон держави – Конституцію України.

Заступники голови Бучацької РДА дали вичерпні відповіді на запитання громадян і просили підтримати даний проект Конституції на грудневому референдумі.



11

2

1 коментар:

  1. Пояснення то добре, але ви всі при владі і не можете керувати ситуацією, то може хай керують ті, що хочуть керувати?....

    ВідповістиВидалити