середу, 28 жовтня 2009 р.

Бучач. Грип.

dscf8729Ситуація з грипом на Тернопільщині вражає - одних грипом, а інших інформацією. Вірніше браком її. Тернопіль наразі вже на межі оголошення надзвичайного стану. Закриті всі навчальні заклади. Рекомендовано всіх студентів евакуювати. З добре поінформованих джерел відомо, що поїзди, які проходять  через обласний центр, на станції Тернопіль не зупиняються. Дорога на м.Львів перекрита, а після 24год. 29 жовтня припиняється в'їзд та виїзд будь кого з м.Тернополя.  Це підтверджують і офіційні медичні кола.  Наразі від невідомого грипу у м. Тернополі вже померло більше 20 людей. Не тішить ситуація і в Бучацькому районі. Сьогодні вже зареєстровано 85 хворих на грип. Не виключена можливість, що днями можуть бути закриті державні установи та буде оголошено карантин. Найбільша проблема в тому, що більшість людей сприймають нинішній грип, як звичайний, а отже кожний день буде приносити нову, тривожну інформацію.



У МОЗ не виключають, що люди могли померти від грипу A/H1N1

proUA / 28.10.2009 15:49

У жовтні в трьох західних областях України з попереднім діагнозом «від пневмонії» померли 20 людей. У МОЗ поки не можуть повністю виключити наявність у цих людей каліфорнійського грипу A/H1N1. Про це сьогодні на прес-конференції сказав перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, зокрема, станом з 13 жовтня в Тернопільській області з попереднім діагнозом від «пневмонії» померли 10 людей, в Івано-Франківській з 13 жовтня - 6 людей, у Львівській з 1 жовтня померли 4 людини.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Василь Князевич заявляє, що експрес-діагностика поки не підтверджує смерть хворих в Тернопільській області від грипу штаму A/H1N1.

На сьогодні померло у області 9 чоловік, з діагнозом пневмонія. Десь близько 95 людей госпіталізовано з пневмонією, у 25 хворих важкий стан (17 дорослих і 8 дітей). При цьому він відзначив характерність, що вік хворих від 20 до 40 років.

«Попередній діагноз - вірусна пневмонія. Експрес-діагностика на предмет захворюваності грипом каліфорнійським, або як ми його називаємо A/H1N1 не підтверджується. А діагноз пневмонії вірусного походження все ж таки є», - сказав Князевич.

Крім того, міністр відзначив, що поріг захворюваності починає підніматися в західних областях України. Зокрема, в Івано-Франківській, Львівській.

МОЗ створило комісію для вивчення причин зростання захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції в Тернопільській області

1 коментар:

  1. Інформацію про грип приховують. То правда. Навіть бучацькі лікарі дивуються, що така велика кількість хворих ! І більшість людей припускають, що це справді серйозна справа.
    85 хворих на грип хіба офіційно зареєстрованих. Бо в Бучачі нема лабораторії де визначають віруси.
    А фактично більша половина населення хворіє. В багатьох випадках у людей грип завертав по пару разів. Багато лікуються вдома і не звертаються до лікарів бо немають грошей на лікування. І багато людей викликають лікарів додому приватно.Тому статистика дуже неточна.
    Такого ще небуло в районі !!!

    ВідповістиВидалити