понеділок, 5 жовтня 2009 р.

Допоможіть сім’ї Хемій з Осовець знайти істину в загибелі сина

[caption id="attachment_1651" align="alignnone" width="450" caption="Іvan Khemiy"]Іvan Khemiy[/caption]

Декілька днів назад до мене зателефонувала жителька с. Осівці, мати покійного Івана Хемія, який чотири місяці тому трагічно загинув в озері за 70 км від Філадельфії (штат Пенсільванія) і попросила допомогти їй у встановленні істини загибелі її сина. А наступного дня приїхала дружина покійного і представила набиту папку із документами, яку вона зібрала за декілька місяців.


Марія Хемій в розпачі розповіла жахливу історію її поневірянь по всіх інстанціях, куди вона зверталася по справі загибелі її чоловіка і попросила адміністрацію нашої газети, як останню можливу інстанцію, яка би через наших земляків, що проживають у Америці, допомогла ій і її родині.


Серед усіх паперів була «Нова Тернопільська газета» від 23-29 вересня 2009 року і в ній стаття Ярослави Шмиги «Нерозгадана Америка». У статті в деталях описана вся ця сумна історія. Сумна і загадкова !


Серед інших документів був лист від адвоката( дивіться нижче)


Всі люди, які відразу по смерті Івана телефонували з Америки до сім’ї покійного, враз замовкли. А рідні губляться в догадках і пробують якимсь чином перевезти тіло покійного, яке за словами одних, вже поховане, за словами інших, знаходиться в моргу.



Пробували рідні відкрити візу, щоб дістатися до тої загадкової Америки і бодай забрати тіло, та в цьому їм було відмовлено.
Люди всіляке говорять по цій темі і припускають, що Іван можливо живий, бо надто все заплутано виходить !

Тіло Івана вже накінець привезли і  поховали.  А разом з ним поховали таємницю його смерті. Мати і дружина досі не впевнені, що то був їх син і чоловік. Тіло, яке перебувало в холодильнику ( а пройшло кілька місяців) не до впізнання. Одного ока нема.   Значить, він не втопився сам, як це припускали.  Та і пан Доблевський сказав, що отримав неофіційну інформацію про те, що Івана застрелили. Відомо і про те, що життя Івана було застраховане на 50 тисяч доларів, які по його смерті мала би отримати дружина тільки в тому випадку, коли буде на території США. Багато запитань. І перше, чому так довго зволікали із перевезенням тіла ?


Від імені рідних покійного Івана Хемія прошу всіх наших земляків, які проживають на території США, щоб по можливості довідалися про обставини його смерті і повідомили  про це нашу газету.  Рідні чекають з нетерпінням на будь-яку звістку.



З повагою, Марія Короленко

Подаю номери телефонів у Америці, які були актуальними до цього часу:


Шеверин Андрій Олексійович, посол (США): 101-212-371-69-65



Тел. адвоката (США), який займався справою загибелі Івана Хемія: 101-267-880-56-56
Адреса офісу:
Office of the coroner
Bucks Country, Pennsylvania
850 Eagle Bivi, Warminster, PA 18974
Phone: 267-880-50-40 (або 10, на ксерокопії нечітко прописано)
Fax: 267-880-5656

Похоронне бюро Бергін Сабріка ( США):
тел.: 101-201-343-79-00
факс: 201- 288-56-94

Тел. матері друга  Віталіка п. Оксани Штефюк (США): 267-241-31-16


------------------------------------------------------------------------------------------



Додатково можете прочитати вирізку одної з газет.

ivan_hemiy

11 коментарів:

  1. Дійсно, сумна історія. В моїй родині був такий випадок. Він був на роботі в Португалії і теж позвонили і сказали що втопився, коли рятував дівчину. Але добре що там був його родич і оформили всі документи, довго переправляли. Його батьки теж не вірять в те що іім сказали бо дуже було вже багато синяків. Думаю що знайдуться люди які зможуть Вам допомогти.

    ВідповістиВидалити
  2. http://blogs.phillyburbs.com/news/bcct/body-found-in-lake-nockamixon/


    Body found in Lake Nockamixon
    Posted in News on Sunday, May 31st, 2009 at 10:54 pm by Courier Times staff writer Danny Adler

    Authorities say divers recovered the body of a man missing for several days in scenic Lake Nockamixon in Upper Bucks County Sunday afternoon.

    Bucks County Coroner Dr. Joseph Campbell identified the man as 23-year-old Ivan S. Khemiy. The man, originally from Ukraine, lived on Fairgreen Lane in Northeast Philadelphia while staying in the United States on a work visa, authorities said.

    Khemiy was found about 15 to 20 feet underwater at the bottom of the lake, between 50 and 100 feet offshore from what was believed to be his row boat with fishing gear and the man’s cell phone, officials said.

    An autopsy is scheduled for today, the coroner said, and the investigation continues.

    Authorities believe Khemiy came alone to the 1,450-acre lake on a fishing trip. He was last seen Wednesday and was reported missing Saturday morning after his van was found in the parking lot.

    Rescue crews scoured the lake, which is part of the 5,823-acre Nockamixon State Park that lies in several townships near Quakertown, for more than four hours on Saturday before calling off the search at about 8 p.m.

    ВідповістиВидалити
  3. http://blogs.phillyburbs.com/news/bcct/divers-recalled-but-search-continues-for-missing-man-at-lake-nockamixon/

    Divers recalled, but search continues for missing man at Lake Nockamixon


    Posted in Breaking, News on Saturday, May 30th, 2009 at 7:50 pm by Intelligencer Reporter Christopher Ruvo

    Divers searching for a possible drowning victim in Lake Nockamixon have been recalled from the water, but the search is continuing on land and near shore.

    Visibility was said to be extremely low and the divers were unable to locate the missing 23-year-old Philadelphia man as evening fell upon the scenic lake in rural Upper Bucks County.

    Nonetheless, rescue personnel are continuing to comb the woods, walking trails, lake banks and shallows near shore for the missing man, whose name was not immediately released.

    “We’ll continue as late as we can and resume tomorrow if need be,” said Assistant Park Manager Jessica Doxsey.

    Last seen by friends Wednesday, the man was reported missing in Philadelphia Saturday morning. Officials have not declared the man’s disappearance a drowning.

    “We’ve been unable to get in touch with him. He could be camping somewhere. We’re hoping for the best, but we’re preparing for the worst,” Doxsey said.

    A small row boat was found on a lake bank just north of the Haycock boat launch. The boat was not registered with the state so it could not immediately be confirmed if the vessel belongs to the man.

    Still, the missing person’s friends described his boat as looking similar to the one that was found, leading authorities to suspect it could belong to him. Several rescue boats were trolling the waters near where the boat was found for an extended period of time Saturday afternoon.

    In all, more than 50 rescuers and six rescue boats were participating in the search. Firefighters from the Pt. Pleasant, Haycock, Riegelsville and Ottsville fire companies responded. Park rangers, state troopers and representatives from the Fish and Boat commission were also at the scene.

    According to Doxsey, the man does not have many relatives in the United States and it has proved difficult to contact his family. She would not say where the man is from, but described him as a white male.

    The man’s van was parked at the boat launch for more than 24 hours. Doxsey said that didn’t initially raise suspicions because park visitors are allowed to fish overnight.

    Still, when the van continued to remain in the lot Saturday afternoon, rangers attempted to contact the man. They soon learned that he’d been reported missing.

    Doxsey said it is too soon to say if foul play factored into the man’s disappearance, but added “we’re not ruling anything out.” It’s believed the man was at the lake alone, though that has not been confirmed.

    The in-water search began around 4 p.m.

    ВідповістиВидалити
  4. Some video found

    http://video.google.com/videosearch?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&hs=5VD&q=missing%20man%20at%20Lake%20Nockamixon&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv#

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую Вам за інформацію, але відео неможливо переглянути. Не відкривається.

    ВідповістиВидалити
  6. Вдалося відкрити відео. Перечитала Вашу інформацію в коментарях і повідомила по телефону родину покійного про прочитане. Вони Вам щиро вдячні ! Та та фраза із статті про те, що поліції невідомо про причину та обставини смерті Хемія Івана все ж таки залишила його рідню в неспокої.

    ВідповістиВидалити
  7. Є кілька десятків статтів про цей випадок, більшість з яких повідомляють про пошук загиблиго, жодної - про результати розслідування. В цьому немає нічого дивного. Все залежить на якій стадії перебуває слідство. Якщо воно ще триває, це залишається таємницею, хоча інформація про судово-медичну експертизу тіла надається родині загиблого безпосередньо або в більшості випадків через повіреного у справах сім'ї (attorney at law). Цим же шляхом повідомляють про закриття або тимчасове призупинення справи і висновки слідства. Якщо ця справа не перебувала в провадженні в суді, не думаю, що пересічна особа може дізнатися про висновки слідства.
    Цілковите безвідання сім'ї загиблого можу пояснити тільки недостатнім зв'язком їх з attorney at law (наскільки я прочитав вище він в них є). Думаю, що розслідування було об'єктивно проведено. Необхідно все таки звязатись з адвокатом і вияснити деталі.
    В статті розповідалось про страхівку. Якщо він все таки мав Life insurgence, тоді сума в 50 000$ здається мені замаленькою для цього виду страхування (250 000 - 1 000 000), інші види страхування не покривають цей випадок. Щодо посольства, незібрано мабуть було необхідний перелік документів.
    Постараюсь надати вам більше інформації, ця ж базується тільки на суб'єктиві.

    ВідповістиВидалити
  8. Адреса повіренної особи у цій справі.
    Bucks County Coroner
    Dr. Joseph Campbell
    Coroner
    850 Eagle Boulevard
    Warminster, PA 18974
    Phone: 267-880-5040
    Fax: 267-880-5656
    E-mail: coroner@co.bucks.pa.us

    ВідповістиВидалити
  9. Ще раз Вам дякую за свіжі новин, особливо за контактні дані ! Обов"язково перекажу їх цій родині.
    Знаю, що дружина Івана Хемія, вислала листа з повідомленням про вручення в українське консульство у Нью-Йорку з проханням вислати їй результати судово-медичної експертизи. Відповіді поки-що не було.

    ВідповістиВидалити
  10. Дана адреса співпадає з адресою у вашій статті,тому думаю що все таки якісь дані в родини є (думаю, що навіть і свідоцтво).
    Потрібно лиш уважно розібратися в документах.
    І все таки - Уважно прочитайте даний ресурс buckscounty. org/ government/ rowofficers/ Coroner/(Забрати пробел) Якщо родина хоче отримати офіційні документи, потрібно членам сім'ї зателефонувати в Офіс Dr. Joseph Campbell (Coroner) 1 267-880-5040 попередньо перевірити чи це справа його юриздикції, потім заповнити форму на buckscounty. org/ government /rowofficers /Coroner /PersonalApplication. aspx(Забрати пробел) (тільки для членів родини) для отримання результатів експертизи, фото та висновків. Якщо це саме та людина, не думаю що виникнуть труднощі.

    ВідповістиВидалити
  11. Ще раз Вам щиро дякую ! Останній раз ця сім"я привезла мені для ознайомлення супровідні документи про перевезення тіла. Там результатів експертизи точно не було ! Попрошу їх, щоб вони привезли мені їх ще раз, переглянемо уважніше.

    ВідповістиВидалити