неділю, 29 листопада 2009 р.

Свято з нагоди 20-ої річниці заснування «Меморіалу» у Бучачі

g_20-memorialu3

У приміщенні читального залу Бучацької районної бібліотеки сьогодні, 29 листопада 2009 року, відбулося святкування з нагоди 20-ої річниці створення українського добровільного культурно-просвітницького, правозахисного , благодійного товариства «Меморіал» ім.Василя Стуса.


Зі словами вітань і подяки з нагоди пам’ятної дати до гостей свята і жителів району і, в першу чергу, до Синенької Орести Петрівни , засновника Бучацького «Меморіалу» перед присутніми виступили о. Макарій Солюк, ЧСВВ, ігумен, голова районної державної адміністрації Пастух Тарас Тимофійович, перший заступник голови районної державної адміністрації Григоришин Василь Михайлович, заступник голови районної державної адміністрації з гуманітарних питань Рій Василь Михайлович та інші гості саята.


Ореста Петрівна Синенька, керівник «Меморіалу», розповіла про заснування товариства і музею, поділилася спогадами про проведену роботу і закликала всіх жителів району до тісної співпраці у вихованні підростаючого покоління і збереженні традицій українського народу.


Цей захід для жителів міста Бучач та району підготували працівники Центральної бібліотечної системи під керівництвом директора Лесі Іванівни Машталір та Ореста Синенька, яка є засновником і очолює товариство та районний музей «Меморіалу».


Ведучі Машталір Леся Іванівна та Сидорчук Люба Михайлівна на протязі святкового дійства вміло підтримували атмосферу патріотичного духу всіх присутніх у залі.


Для гостей задушевні пісні дарували Павлюк (Крутовська) Олеся, Музичук Наталія, Олексюк Леся та ансамбль бучацьких «Союзянок».


На завершення свята знову прозвучали слова подяки керівнику Бучацького «Меморіалу» Оресті Синенькій від голови РДА Пастуха Т. М., керівника апарату районної державної адміністрації Вікарчук Г. Я., представника Бучацької районної ради народних депутатів Простого В. Т., Оксани Максим’як (Стравняк) і її дочки Мар’яни, доньки і внучки сім’ї репресованих, «Союзу українок» і були вручені подарунки для музею.



Марія Короленко

20-memorialu11

20-memorialu10

20-memorialu9

20-memorialu8

20-memorialu7

20-memorialu6

20-memorialu5

20-memorialu4

20-memorialu2

20-memorialu1

20-memorialu13

20-memorialu12

0 коментарі:

Дописати коментар