середу, 23 грудня 2009 р.

Турнір по міні футболу

100_038420 грудня 2009 року в спортивному залі Бучацького державного коледжу  Подільського аграрного університету в рамках програми « З Україною в серці» відбувся дитячий  турнір по міні футболу серед юнаків 1995 - 1996 року народження присвячений Дню Святого Миколая.


-         Україна починається з Гімну, перемога починається з нас!- Цими


словами відкрив турнір голова Бучацької районної ради, голова районної організації ВО «Батьківщина» Олег Михайлів, відмітивши важливість таких міроприємств, які  проводяться в нашому районі за підтримки районної ради та РО ВО «Батьківщина» .


Всі учасникам турніру хором виконати Гімн України акапельно.


-         У турнірі взяли участь  шість команд ,- розповів голова Бучацької


районної федерації футболу Тарас Соломчак.-  Цей турнір цікавий тим, що показує можливості нових команд. Якщо футбольний клуб «Брадолець» із Міжгірнянського району  Закарпаття вже знаний в Бучачі, то з командами із сіл Коропець  та Стінка  Бучацькі футбольні клуби Цукрового заводу, Колегіуму Святого Йосафата та ДЮСШ зустрічаються  вперше.


Пан Соломчак наголосив, що  цей турнір третій в цьому році


організований районною  федерацією футболу. Важливо, що проходять вони за підтримки органів місцевого самоврядування, а  тепер і районної організації « Батьківщина» :


-Ці заходи дають можливість  показатись дітям із сільських


шкіл,  проявити себе, бути поміченими представниками професійних клубів. Саме завдяки такій роботі двоє дітей із Бучацького району  сьогодні грають на футбольних турнірах в Чернівцях.


Із захопленням відгукувався  про організацію турніру до Дня


Святого Миколая тренер команди « Брадолець» ЗОШ №2  с. Колочави  із  Закарпаття  Юрій Ладней:


-         Ми третій рік граємо в лізі нашої області, і побували на


багатьох турнірах. Цей справді дуже добре організований, починаючи із транспорту, яким нас забезпечила наша Міжгірнянська РО ВО «Батьківщина», проживання та харчування дітей  в м.Бучачі, проведення екскурсії вашим містом закінчуючи  врахуванням погодніх умов в безпосередній організації  ігор, що забезпечило керівництво Бучацької РО ВО «Батьківщина».


-         Яка специфіка роботи в команді вашого клубу?


-         В нашій команді сьогодні грає 5 відмінників і 7 хорошистів.


Це при тому, що основна маса дітей, які приходять - це діти, що вчаться погано, або дуже посередньо. Ми вчимо їх мислити, швидко реагувати, самоорганізовуватись, прораховувати ситуацію наперед. А це значною мірою відбивається на навчанні дітей в школі.


-         Головна інтрига нашої футбольної команди в тому,-


розповів тренер футбольної команди колегіуму Св. Йосафата Сушириба Б.І. ,-  що ми, чи не єдиний в нашому районі, навчальний заклад, який не має власного спортивного залу. Але, як бачите, головне бажання, а ще досвід. Фізичною підготовкою в колегіумі займається О.Ю.Бєлова, педагогічний стаж якої понад 50 років. А такі турніри дають можливість дітям проявитись,  розвивати комунікабельність, в нашій школі це важливо. На цей турнір, як і на всі важливі справи ми йшли з благословення отця Макарія.


Світ тримається на фанатах своєї справи. Саме таким є Сергій Курцеба, який одного дня зайшов в кабінет голови Бучацької районної ради, голови районної організації ВО «Батьківщина» О.М. Михайліва з ідеєю подарувати дітям свято.


-         Вчитель - це діагноз, - запевняє пан Курцеба. - А вчитель


фізкультури - це хронічне захворювання. Я в 37 років закінчив  футбольну кар'єру, для мене футбол - це творчість, духовність, це певне об'єднання, це спілкування. Це завжди нові ідеї. Нам пощастило, що районна рада і районна організація ВО « Батьківщина» відгукнулись на нашу пропозицію провести такий турнір. Потрібна перспектива  таких заходів, вони повинні бути системні і  проводитись по наростаючій, від міжшкільних до Всеукраїнських. Ми плануємо після цього турніру  взяти участь у Великодньому турнірі  між Тернопільською, Івано-Франківською та Закарпатською областями, який відбудеться в Івано- Франківську, її  організовує ФК «Ураган», що грає у вищій лізі чемпіонату України під керівництвом вихованця Бучацького « Колосу» Сергія Кривенького.  Тут теж сподіваємось на підтримку районної ради та організації ВО « Батьківщина».


Михайло Сличенюк - керівник районного виборчого штабу кандидата



на пост Президента України Юліїі Володимирівни Тимошенко зауважив:
- Організація цього турніру  - це системна робота ВО « Батьківщина» не тільки під час виборчої кампанії. Наша політична сила виступила ініціатором закриття грального бізнесу в Україні,  спортивно - мистецькі заходи - це альтернатива гральним автоматам, барам, комп'ютерній залежності.  Такі турніри ми плануємо проводити і з легкої атлетики,  карате,  армреслінгу. Ми пропонуємо різним політичним силам долучатись до цієї справи. Головне тут забрати дітей із вулиць і навчити їх здоровому способу життя, залучивши до  фізкультури і спорту, творчості та мистецтва.

Ми запрошуємо ініціативні групи  приходити до нас із своїми


ідеями, особливо цінна ця ініціатива, коли вона виходить від самих дітей.  Насамперед це стосується сільської  молоді. Як відомо в містах діють розважальні центри, клуби  спортзали, мистецькі школи, кінотеатри. В селах в організації  дозвілля молоді раніше допомагали селянські спілки, ПАПи,  сільськогосподарські підприємства які тепер збанкротували. А  потужні холдинги не мають бажання до цього долучатись. Тож найбільш болісним сьогодні для села є відсутність  спортивних майданчиків, діючих клубів, та навіть сучасних бібліотек. Якщо місто може самофінансуватись в цьому напрямку, то селу потрібна підтримка держави. Програма нашої партії передбачає через державні програми з державного бюджету фінансувати і розвивати спортивно - культурну інфраструктуру на селі.


-         Як на вашу думку, чи є перспектива розвитку   таких турнірів!


-         В  нас колись був турнір по футболу « Шкіряний м'яч», де


змагання проводились від сільських шкіл і до Всеукраїнських. Тож, оскільки маємо все більшу  підтримку нашої політичної сили, то через місцеві осередки думаємо координувати такі спортивні, культурні і мистецькі заходи.


І запрошуємо органи виконавчої влади, місцевого


самоврядування, громадські організації, школи і всіх небайдужих людей до співпраці. Саме байдужість виливається в наркоманію, алкоголізм, інші негативні явища.


-         Турнір закінчився. А що далі?


-         Закінчення - це завжди робота над початком наступного!


Кожен із часників  турніру по міні-футболу присвяченого Дню Святого Миколая отримав символічні подарунки. Всі команди - учасниці крім грамот та подяк отримали грошові премії, які були виплачені за рахунок спонсорів - членів ВО «Батьківщина», а переможці нагороджені відповідними спортивними кубками.


Не знаю як кому, а на мою думку, свято азарту, відваги, мужності і сили, свято спорту справжніх майбутніх мужчин вдалось. І дуже хочеться   вірити, що такі турніри  стануть справді початком  чиєїсь дороги у великий спорт.


Олена Сурм'як


p2200059


p2200052


p2200044


p2200037


p2200023


p2200018


p2200015


4681


100_0473


100_0428100_0384


p2200059


100_0343


 

3 коментарі:

  1. василь противсіх26 грудня 2009 р. о 04:05

    БЮТівці молодці що захотіли та зуміли організувати для дітей такий турнір. Буду голосувати за Юлю .

    ВідповістиВидалити
  2. БЮТІвці молодці, так тримати Юля ми з тобою!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Спасибі голові райради Олегу Михайліву, людині з добрим та щирим серцем. Вкотре переконуюся: такі керівники потрібні сьогодні країні!

    ВідповістиВидалити