субота, 27 березня 2010 р.

Дістало!!!

img_8935


Так, є потреба створювати нову рубрику. Паскудні дороги, хамство в магазині, п'яниці в парку і т.д. Про ці та інші речі можна і треба писати. Нам треба навчитися захищати себе. Адже влада, чи установи інколи не можуть, а інколи не хочуть, хоч і зобов'язані це робити. "Спасение утопающих - дело самих утопающих! " Перше, що спало на думку. Прошу вибачення за використання іншомовного прислів'я. Йдемо до святкування 750- річчя Бучача. В цьому році очікуємо приїзд багатьох бучачан, гостей, туристів. А тут, аж самому бридко. По місту з допомогою вітру "гуляють" хмари сміття, наші люди скоріше смітять, чим бідний комунгосп встигає прибирати. Ну і, звичайно, в око постійно "втикаються" різні оголошення, реклами. Для цих потреб міська рада спеціально виділила обладнані місця. Однак оголошення вже ліплять де хочуть! На деревах, парканах, стінах, світлофорі, фасадах будинків. Дивно, що підприємці, які вклали свої кровні гроші в ремонт стін не реагують на це. Дійшло до того, що наклеїли оголошення про продаж квартир у Франківську на вікнах будинку Бучацької райдежадміністрації! ДІСТАЛО! Якщо влада не може дати гідну відсіч, якщо доходяги - муніципали, не можуть нічого вдіяти з порядком, тобі треба нам, бучачанам на це реагувати. Як? Дуже просто! Ще раз повторюю - міська рада виділила спеціальні місця для таких оголошень. А бракує місця - прошу в газету, радіо, інтернет, флаєри, рекламки, банери і т.д. Тепер конкретна пропозиція для бучачан - якщо у вашому під'їзді, будинку приліплене оголошення, реклама в неналежному місці, яке поганить вигляд, без сумніву і жалю - здирайте, і викидайте у смітник. Адже розміщення даної інформації робилося без Вашої згоди, тоді чому Ви терпите це хамство? Теж саме стосується і дерев і фасадів - хто і кому дав право поганити їх? Якщо це зроблене без дозволу міської ради, тоді всупереч їй. До речі, Це ж адміністративне правопорушеня, то чому не штрафують? Невже не треба доходу в міську казну? Замовників чи виконавців досить легко знайти, адже вони залишають свої телефони та адреси. Однак, це не стосується повідомлень надзвичайних ситуацій. Це інше. Зараз, перед Великоднем прийшов час очистити наше місто, зробити його чистим і заставити всіх поважати Бучач, то ж до справи ,люди, і пам'ятайте, що чистота і порядок не там де прибирають, а там, де не смітять!


img_8936


img_8937


img_8938


img_8939


img_8940


img_8941

7 коментарів:

  1. Оце правильно! Дійсно, скільки можна??? Автор - молодець!

    ВідповістиВидалити
  2. Оце правильно! Дійсно, скільки можна???

    ВідповістиВидалити
  3. я підтримую дану пропозицію. давно пора. а якби це ще зробити!

    ВідповістиВидалити
  4. гірко, але наше місто може претендувати на звання найбруднішого . І вина тільки нас, бучачан, бо ми проходимо мимо того,що твориться. Не вважаю ККП " бідним, " швидше бездіяльним а, навіть, "капарним". Мер міста зовсім не реагує на стан доріг, які знаходяться в його підпорядкуванні. Ще ми не забули його обіцянок стосовно потічка, який протікає майже через все місто. А що робиться біля замку, чи був там хтось з батьків міста, І чи не соромно перед гостями за гори сміття, яке там царствує. Стидно, дорогі мої, за наш Бучач. Стидно за тих газд,що вимітають сміття за свій поріг, а далі- хоч трава не рости.

    ВідповістиВидалити
  5. це дуже просто вирішити.. читав що в якомусь місті за кордоном переписали телефони в цих оголошенях.. і нічний сторож.. якому вночі спати не треба десь починаючи з 03.00 почав по них дзвонити.. десь за 2 тижні був порядок

    ВідповістиВидалити
  6. справді все дістало. але ми самі жителі Бучача в якійсь мірі винні. В нас немає культури і поваги до самих себе. А на рахунок сміття,яке розкидане до всій території міста, тому в цьому може наша "чесна" влада трішки посприяти поставити більше смітників, буквально в центрі яких можна порахувати на пальцях. А дальше центра міста ніякого смітника. Правильно а куди кидати той же самий папірчик, правильно собі під ноги. Треба задуматися як самим мешканцям міста, так в владі. Адже чистота міста - це наше обличчя. А яке воно ви і самі бачите.

    ВідповістиВидалити