середа, 31 березня 2010 р.

Толока ?!!!...Також дістало !!! (Відеосюжети)

subotnyk_11
Сміття і безлад в господарюванні-явище не нове в Бучачі.


Багато писати не буду. У відеосюжетах та на фотографіях читачі самі все побачать і почують. Багато чого з етичних міркувань вирішила не подавати в цьому сюжеті. Єдине, що зі всіх сторін від учнів та вчителів прозвучало дуже багато нарікань з приводу нинішньої толоки, або суботника, як більшість звикли називати впорядкування певних територій.


За розпорядженням влади міста школі №2 випало прибирати територію міського парку, що на Південному масиві. Обіцяно також було видати мішки для сміття, транспорт для його вивозу і рукавички для учнів. Машина з комунгоспу прибула вчасно, мішки було роздано, а от про рукавички чомусь забули ! Добре, що вчителі завбачливо попередили школярів, щоб діти взяли рукавички з дому, бо не вперше на таких толоках діти голіруч збирали сміття !


Якби хто був на початку роботи по прибиранню парку, то сказав би «Мраки!!!» і певно би розвернувся і пішов би геть. Та діти прибрали. Парк, можна сказати, вже в міру чистий.


Водію самоскида довелося вислухати докори від всіх присутніх на толоці, бо більше не було кому сказати про те, що наболіло і накипіло. Ніхто, крім вчителів дітям не подякував за їх роботу.


Тож подякуємо учням ми всі разом: і читачі газети, і батьки учнів, словом, всі бучачани. Навіть ті, хто залишив після себе сліди «гріху» в міському парку. Подякуємо всім учням шкіл району, бо вони також в цей день були на толоці.


Толока, суботник, чи як би то не називалося, справа потрібна, та не з приємних. Відеосюжети з толоки в Бучачі у міському парку. Правда вітер сильний був, тому часом чути його завивання в камері. Але, якби на цьому та й сталося. Бажаємо...перегляду. Не зовсім приємного, правда.





subotnyk_1

subotnyk_2

subotnyk_3

subotnyk_4

subotnyk_5

subotnyk_6

subotnyk_7

subotnyk_8

subotnyk_9

subotnyk_10

subotnyk_12

[caption id="attachment_4348" align="aligncenter" width="450" caption="Так виглядає парк після толоки. Люди, пошануйте працю дітей !"]Так виглядає парк після толоки. Люди, пошануйте працю дітей ![/caption]

А з цього відео можна довідатися, як у Латвії навіть представники влади збираються взяти особисту участь в толоці:

8 коментарів:

  1. УжаС дитячий труд має бути оплачений. Це ПРОТИ ЗАКОНУ. ))

    ВідповістиВидалити
  2. Діти вже ставали жертвами хвороб і це факт...

    ВідповістиВидалити
  3. я був у парку і бачив як всі прибирали і я сам у цьому брав участь і хочу сказати, що у більшості містах проходять акції по прибиранні міст подібні до таких , як в нас, а у нас вирішили за рахунок школи поприбирати парк .... (не весь , але тим не менш) нічого не видали. Діти й справді приносили все своє , а якби не принесли, потрібно би було все підносити голими руками.... а там було сміття, яке і в рукавицях не дуже то хотілось підносити

    ВідповістиВидалити
  4. Україна входить в п"ятірку найбільш віруючих держав і в десятку держав, де використовується дитяча праця, як рабська. З цієї статті багато чого стає зрозумілим, але й дуже багато є незрозумілого. Як можуть люди віруючі залишати в парку відпочинку стільки сміття після себе ? І де влада міста ? Чи вона знає про таке неподобство ? І чому санстанція не штрафує винних, чому охоронці правопорядку цим не займуться ? Та це ж їх прямий обов"язок. Впевнена, якщо би хоч декілька людей покарали за те, що смітять в громадських місцях, то інші би задумалися.

    ВідповістиВидалити
  5. Кажуть, що міською радою призначено людину, яка доглядає парк і отримує за це платню. Чи правда це -не знаю. Але було б добре, якби бучачани знали,хто там працює або отримує гроші .

    ВідповістиВидалити
  6. Нащо дивиться міська рада на чолі з паном Оверком.Пора вже відкрити очі.

    ВідповістиВидалити
  7. Народ ! ви би подивилися що в парку після свят лишилося з того прибирання .
    Завал ! Так ніби і не прибирали

    ВідповістиВидалити
  8. З одної сторони самі винні, бо самі смітимо. А з другої ви в міських парках бачили багато смітників? Комунгоспові це до лампочки, а міліція, яка повинна стежити за порядком що хоч когось оштрафувала? Бо для чого? Тож не вони ту гидоту збирають!!! Порада батькам : не пускайте на такі міроприємства дітей !!! А якщо педагоги заставляють, то вимагайте від них розписку про те що всю відповідальність за наслідки вони беруть на себе. Повірте - заспокояться.

    ВідповістиВидалити