вівторок, 2 червня 2009 р.

Скільки ж мені років ?

zdorovya2

Згідно з висновками українських учених, біологічний вік випускників шкіл дорівнює... 45 рокам. Основна ж причина , за словами лікарів, полягає у неправильному способі життя. І кожен повинен звернути увагу на свій біологічний вік, по якому можна визначити про раціональність використання внутрішніх ресурсів. Тут постає питання, чи збігаються в українців показники віку біологічного та фізичного ?


Зазвичай, ні. Причин для цього є безліч, приміром, погана екологічна ситуація, неправильне харчування (що призводить до порушення обміну речовин), шкідливі звички, надмірні навантаження. Зараз навіть вода з кранів на 90 % непридатна для споживання.


Найгірше, звісно, на стан нашого здоров’ впливають хвороби. Приміром, у другій половині минулого століття почалась так звана ера антибіотиків. Тоді люди вважали, що подолали проблему інфекційних недуг. але відтоді епідеміологічного поширення почали набувати хронічні неінфекційні хвороби. Українці почали масово потерпати не лише від серцево-судинних, а й від онкологічних недуг, хвороб органів дихання та шлунково-кишкового тракту. І з кожним роком ситуація погіршується.


Недарма українські медики б’ють на сполох - здоров’я нашої нації катастрофічно погіршилось, що стало загрозою національній безпеці.


Є багато методів визначення біологічного віку. Найдокладніший - лабораторний. Фахівці визначають вміст у крові пацієнта певних елементів,які вказують на біологічний вік.


А найпростіший спосіб дізнатися про свій біологічний вік - оцінити здатність зберігати рівновагу. це так званий тест на статичне балансування. Для цього необхідно заплющити очі і стати на праву ногу. Руки тримати вздовж тіла і легенько ними балансувати. Необхідно простежити, коли саме вам знадобиться спертися на ліву ногу. Якщо на це треба 30 сек. і більше -ви маєте здоров’я 20-річної людини, 20 сек.-40-річної, 15 сек.- 50-річної, 10 сек.-60- річної. Але, на відміну від календарного віку, біологічний - величина перемінна. Навіть такі елементарні оздоровчі процедури, як повноцінний сон і відпочинок, допомагають нам швидко позбутися втоми, а разом із тим помолодшати на кілька років. Тож, якщо ваш біологічний годинник поспішає, це не привід впадати у відчай, а сигнал: ” Час щось змінити у житті!”

0 коментарі:

Дописати коментар