четвер, 16 липня 2009 р.

Пошук родинних коренів Кизимовичів триває

kizimovich

Стаття про Марію Кизимович , написана в нашій газеті ще взимку, до цих пір притягує увагу зацікавлених сторін.

В другій половині червня у Бучач приїжджав Володимир Кизимович, один і представників династії Кизимовичів з Івано- Франківська. Їх родину цікавить все про Марію Кизимович і, насамперед, чи є спільні корені цих двох династій.

Наш кореспондент організував зустріч п. Володимира із п. Славою Синенькою, яка в свій час приклала чимало зусиль по збору матеріалів про Марію Кизимович. Відповідно, пройшов обмін новими відомостями.

Пан Володимир подав інформацію про свою родину:

Династія Кизимовичів:

Засновник цієї династії Іван Кизимович походить з Тернопілля. В Івана Кизимовича було три сини і дочка:
син: Кизимович Григорій Іванович;
Кизимович Стефан Іванович;
Кизимович Ілля Іванович.
дочка: Кизимович Сабіна Іванівна.

Кизимович Стефан Іванович виїхав на проживання в Америку.

Кизимович Ілля Іванович по нашим відомостям проживав в Бучацькому районі, мав велику родину і по приходу більшовиків в 1939–1941 рр. родина потерпіла репресії, а по другому приходу більшовиків в 1944 р. також потерпіла репресії.

Кизимович Сабіна Іванівна проживала на Тернопільщині в Ягольниці і моя Мати з моїм молодшим братом провідували її в 1943 р., у неї була одна доросла дочка. Яка їх доля в подальших роках нам невідома.

Кизимович Григорій Іванович проживав в Станіславові (з 1962 р. місто Івано-Франківськ) і був жонатим на моїй бабці Гриню Теодорі. У них було три сини:

1) Кизимович Володимир Григорович (роки життя 1902 – 1985);
2) Кизимович Іван Григорович (роки життя 1905 – 1981);
3) Кизимович Роман Григорович, 1910 року народження. Як офіцер резерву в чині підпоручика був 1 вересня 1939 року призваний в Польську армію і 16 вересня 1939 року під містом Калуш попав в неволю Радянській Червоній Армії. В 1940 році всіх польських військовополонених офіцерів розстріляли.

Кизимович Іван Григорович і Кизимович Марія Андріївна (з дому Мокляк 1908 року народження) виростили чотирьох синів:

1) Кизимович Роман Іванович 1932 року народження. Має два сина – Юрій (1956 року народження) і Михайло (1959 року народження). Є два внуки: Кизимович Дмитро Юрійович (1985 року народження) та Кизимович Денис Юрійович (1987 року народження);
2) Кизимович Євстафій Іванович 1934 року народження. Помер в 2005 році. Є син і дочка: Кизимович Костянтин Євстахович (народився в 1964 і помер в 2005 році), Кизимович Ірина Евстафійна (1971 року народження);
3) Кизимович Юрій Іванович 1937 року народження. Є дочка – Кизимович Анна Юріївна 1969 року народження. Внуки: Коник Віктор Вадимович 1993 року народження та Коник Андрій Вадимович 1999 року народження.
4) Кизимович Володимир Іванович 1944 року народження. Є син – Кизимович Іван Володимирович 1987 року народження.
Вся Родина проживає в м. Івано-Франківську. Всі ми четверо вже пенсіонери. Працюють вже наші сини і внуки. Син наймолодшого брата Кизимович Іван Володимирович на даний час служить в Армії.

Ось такі короткі дані про родину, яку започаткував на Івано-Франківщині уродженець Тернопільщини.

Кизимович Григорій Іванович 1864 року народження, помер в 1916 році і похований на старому міському цвинтарі. Могилу доглядаємо, адже це наш родоначальник.

В даний час вже виросло і працює п’яте покоління Кизимовичів.

Трохи пізніше із телефонної розмови з паном Андрієм Кизимовичем із Зеленої Гури (Польща) стало відомо, що в кінці серпня ( якщо не зашкодять непередбачувані обставини) він планує приїхати у Бучач і має замір зустрітися з Кизимовичами з Івано-Франківська, побувати на батьківщині свого дідуся Ярослава і його родини.

Представники двох гілок Кизимовичів звернулися із проханням до всіх, хто володіє будь-якою інформацією стосовно їх родин, поділитися нею. Сподіваємося, що Ви допоможете багатьом людям у відновленні загублених на життєвих дорогах близьких їм людей.

0 коментарі:

Дописати коментар