понеділок, 24 серпня 2009 р.

Україно! Тобі сьогодні – 18!

buchach-todayБезкрая блакить неба... Золото спілого колосся... Червоні кетяги калини і гілля плакучої верби... Багаті вишиванки та привітні люди... І все це - наша Ненька-Україна! Батьківщино, сьогодні тобі виповнилось 18! Ти йшла до своєї волі довгі століття, на твоїй землі пролилося море крові, але все-таки ти жива! І ти вільна!


З нагоди Дня Незалежності у нашому місті були проведені урочистості у Районному Будинку Культури. При вході дзвінко грав оркестр, що додавало святу ще більшої величі. Дійство розпочалося урочистим засіданням з нагоди празника, урочисто був винесений жовто-блакитний прапор, лунали слова привітань з уст Голови районної держадміністрації Пастуха Тараса Тимофійовича та Голови районної ради Михайліва Олега Михайловича. Голова міської ради Оверко Омелян Степанович вручив грамоти бучачанам, які розвивають патріотизм і український дух, учасникам визвольної боротьби та заслуженим жителям міста. Опісля засідання розпочався концерт, на якому виступали хореографічні колективи «Престиж» із с.Ліщанці та «Перлина» із м.Бучач, радували своїм прекрасним співом директор музичної школи Кривко Марія Іванівна, аматорська хорова капелла РБК, дует Богдани Остап'як та Марії Салевич, фольклорний ансамбль «Лемківщина» Підзамочівського СБК, Христинка Марцінковська, та Леся Горлицька. Душевно і сильно прозвучав уривок з повісті Миколи Гоголя «Тарас Бульба» у виконанні Алли Вержбицької, який вкотре нагадав нам про мужність, відвагу і силу волі козацького роду. Розвеселили присутніх піснею «З сиром пироги» народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Бучачани», а Андрій Саламанюк заспівав чудову пісеньку про український «СНІКЕРС»(сало). Не можна не похвалити й Володимира Мегедина, який виконав веселу пісеньку «Борщ український». А як зачарував свою грою народний інструментальний ансамбль «Опус», це й словами не передати!


Святкову концертну програму підготували :


режисер-постановник - Алла Вержбицька,


організатори - О. Тринька, Р.Крупа та творчий колектив РБК,


оператор - А. Романчук.


Маю велику надію, що ті заклики до єднання і християнства, які лунали на цьому заході, є почуті і вислухані кожним серцем, і обов'язково будуть стимулом для всіх , хто носить величне і горде звання - українець! Слава всім, хто боровся за волю держави, слава всім, хто гинув на полі бою за її свободу, слава тим, хто зараз виховує в душах молодого покоління глибокий патріотичний дух!


Слава Україні! Героям Слава!



11223141

1 коментар:

  1. молодчинка-Іринка,дуже гарна стаття,наше місто гордиться такими людьми як вона=)і надіємося,що в майбутьньому,вона буде ще процвітати=)

    ВідповістиВидалити