середу, 12 серпня 2009 р.

Молодіжний християнський табір Бучацької єпархії УГКЦ

d185d182-2

Спогадами поділився о. д-н Василь Германюк із с. Старі Петликівці:


"З 4 по 9 серпня 2009 року Божого на березі Дністра у с. Дзвинигород Борщівського району на базі Тернопільського педагогічного університету було закладено Молодіжний християнський табір Бучацької єпархії, УГКЦ « Молодь у церкві ІІІ-го тисячоліття».


Всіх разом у таборі було 48 учасників: з Бучаччини (села: Переволока, Сороки, Білявинці, Старі Петликівці), з Гусятинщини (с. Вигода), з Борщівщини (смт. Мельниця-Подільська) та декілька дітей з інших місцевостей Бучацької єпархії.


Під час перебування у таборі обговорювались теми про сім’ю, Сповідь, Святе Причастя, Ісуса, молитву і її види, загальні катехитичні правди та інше.


Було організовано різноманітні ігри, забави, змагання, турніри, проведено похід берегом Дністра до невеличкого водоспаду, палили ватру, при якій співали українських пісень і запікали бульбу, а кожного вечора в колі усі ділилися враженнями прожитого дня.


Також проводили Молитовні практики: кожен день служили Святу Літургію (у перший день до Причастя приступило шестеро чол., а у всі наступні дні до Євхаристії приходили всі ! ) і Молебні та Акафісти.


Під час походу берегом Дністра, отцями Миколаєм Бибиком і Василем Германюком було відслужено Молебен до Христа Чоловіколюбця (на березі річки), про що молодь найбільше згадувала.


Семінарист Михайло Дрогомирецький під час Літургії провів повний коментар цього богослужіння.


Дехто з хлопчиків навчився паламарювати.


Після останніх Літургій відбулось мировання і чин всепрощення, на якому кожен таборянин міг перепросити один одного за можливі образи протягом тижня відпочинку.


З лекціями про шкідливість абортів та шкідливі звички виступили члени «Руху за Життя» під проводом п. Ольги Росляк, також діти подивились документальний фільм про куріння.


Кілька разів у табір приїжджали оо. Ігор Вовк та Ігор Довганюк, які показували своїм дітям-парафіянам, що вони щиро турбуються про них.


Оглянути табір приїхав представник Мельнице-Подільського деканату о. Василь Мацик, який відслужив для молоді Святу Літургію і настановив на добру життєву дорогу.


Відвідав табір Пан Богдан Старух, представник Президента України у Криму, який приїхав до родичів на відпочинок. Він, зважаючи на свій викладацький досвід, охарактеризував цей християнський табір: «Я вражений тим, що усі діти беруть активну участь не лише у дозвіллі, а й у відвідуванні церкви, Сповіді, споживанню Причастя…»


ГКМТ «Цвіт» презентувало таборянам Хресну дорогу з музичним супроводом, до співпереживання страстей Христових долучились навіти жителі села.


В останній день була відслужена Свята Літургія де учасники табору висловили щиру вдячність організаторам, а особливо отцю Миколі Бибику, на бланку подяки підписалися всі діти, аніматори і семінаристи.


Молодь табору висловила щиру подяку отцю Дмитру ГРИГОРАКУ, адміністратору Бучацької єпархії, УГКЦ, за благословення і підтримку у проведенні літнього молодіжного християнського табору «МОЛОДЬ У ЦЕРКВІ ІІІ-ГО ТИСЯЧОЛІТТЯ» в с. Дзвинигород, Мельнице-Подільського деканату, Миколаю БИБИКУ, пароху с. Дзвинигород за духовну опіку і мудре слово, яке він проповідував на цьому таборі, на таборі, котрий показав, що найкращим відпочинком є відпочинок з Богом, отцю-диякону Василю ГЕРМАНЮКУ за організацію та координацію таборового дозвілля, сестрам-аніматорам с. Анні АВДІЄВСЬКІЙ і с. Іванні БОРОВСЬКІЙ за те, що навчили, з допомогою різноманітних ігор, тренінгів, змагань, молитовних практик, з розумінням відноситись до своїх друзів, батьків, ближніх, а особливо, навчили любити Бога правильно, семінаристам: Ігорю Пасєці, Ігорю Ільницькому, Ігорю Пилипчуку та Михайлу Дрогомирецькому за те, що подавали добрий приклад молоді, кухарці пані Надії Петрик за смачні страви, Івану Ганусяку, Віктору Пенцу, Василю Білоусу за допомогу у внутрішній організації табору, Василю Дутці з Мельниці за надання музичної апаратури.


Дякувати Богу, табір був проведений щасливо, а головне у злуці з Євхаристійним Христом! "



d185d182-1

1 коментар:

  1. хочу сказати що таких таборів у нас дуже багато ...декілька років тому я теж був у такому таборі а саме у Лаврові декілька разів ... мені дуже сподобалось

    ВідповістиВидалити