четвер, 27 серпня 2009 р.

Літо, сонце, пісня....

imgp1799

Літо... Це п'янке слово для усіх школярів асоціюється з відпочинком, сонцем, сміхом, новими враженнями, а ще - з морем. Лагідне сонечко, свіже повітря, морські хвилі помагають стати здоровішими.

Відпочити на березі Чорного моря у справжній країні дитинства, в таборі «Молода гвардія», мали нагоду учасники ансамблю «Веселі гудаки». Це буда особлива VI зміна на якій зібралися обдаровані діти з багатьох куточків України та зарубіжжя. Міжнародний фестиваль «Усі ми діти твої, Україно» об'єднав у велику дружну сім'ю юних артистів з Польщі, Казахстану, Грузії, Вірменії, Росії, Естонії і, звичайно, України. Цікаві зустрічі, спілкування, розваги, мандрівки назавжди залишаться у дитячих серцях. Конкурсанти мали чудову нагоду послухати виступи гостей фестивалю. Народний артист України М.Свидюк, Заслужений артист України О.Марцинківський із задоволенням спілкувалися з дітьми на творчих вечорах.

Конкурсні виступи тривали сім днів. Діти змагалися у різних мистецьких жанрах і старалися якомога краще презентувати свою майстерність. Близько тисячі конкурсантів відчули чудову енергетику, яка вирувала на сцені, а ще - підтримку журі, головою якого був Олег Марцинківський, один із членів виконавчої дирекції Міжнародного фестивалю. Дуже приємно, що наш ансамбль став лауреатом і приймав участь у заключному концерті.

Фестиваль ще молодий, він заснований у 2007 році з метою розкриття молодих талантів, відкрити нові пісні, розвивати інтелектуальні та духовні інтереси у дітей. Цьогоріч цікавою родзинкою фестивалю став великий танцювальний вінок гарячих юнацьких сердець, який увійшов у книгу рекордів України. Уся зміна, а це близько 1200 дітей сплелися у великому хороводі біля моря. Виконавчому директору фестивалю Любові Горват вдалося об'єднати усі творчі сили дітей, перетворити дійство у велике свято культур.

Непомітно промайнули усі 20 днів перебування у «Молодій гвардії», які були наповнені мистецтвом радісним і сонячним. Діти побували на оглядовій екскурсії в Одесі, в зоопарку, в цирку, в театрі музичної комедії, відвідали музей МНС, приймали участь у різних гуртках, спортивних змаганнях, освітніх тренінгах та іграх.

У заключному концерті під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Віталія Коломійця взяли участь переможці конкурсу та гості фестивалю. Гарячими оплесками зустрічали Народного депутата, Народну артистку України Оксану Білозір, яка привітала учасників конкурсу і виконала декілька пісень. Як гімн дійства прозвучала пісня Олега Марцинківського «Віват фестиваль». Діти із сльозами на очах прощалися із святом пісні, танцю і любові, яка панувала повсюди. І ось святковий салют. Запалені ліхтарики полинули у вечірнє небо як символ мрій кожної дитини, мрій які неодмінно повинні збуватися, якщо в них щиро вірити.

Ансамбль висловлює щиру вдячність генеральному спонсору В.В.Бабалі (кооператив «Іскра») та О.І.Триньці (відділ культури і туризму  Бучацької РДА) за підтримку та допомогу в організації поїздки.

Олег Шкляренко, керівник ансамблю «Веселі гудаки»


м. Бучач



[gallery]

1 коментар: