неділю, 3 січня 2010 р.

Новий фільм про УПА – історія чи агітка?

091227145851_upa_film3861


Російський фільм «Ми з майбутнього-2» може потрапити під заборону показу в Україні.


Такий висновок робить газета «Дзеркало тижня» після перегляду фільму міністерством культури України.


У фільмі знімаються, зокрема, українські актори Остап і Дмитро Ступки - син та онук народного артиста України Богдана Ступки.


Російську прем’єру в Україні призначено на середину лютого 2010-го, однак, як зазначає видання, «невідомо, чи потрапить ця картина на екрани України, оскільки вже надто своєрідно розставлено деякі історичні акценти».


Суперечлива історія - суперечливе кіно


Фільм присвячений періоду Другої світової війни, зокрема, битві під Бродами у липні 1944 року, діяльності Української повстанської армії та дивізії «Галичина», яка входила у той час до складу німецько-фашистських військ СС.


Як пише «Дзеркало тижня», попри те, що фільм, знятий у жанрі військового пригодницького кіно, має художню цінність, у ньому занадто переважає ідеологічно-політична складова – «брехлива і нежиттєздатна», за словами газети, що дає підстави для припущень про політичне замовлення «згори».


Автор статті у тижневику вважає, що російський фільм може потрапити під заборону, оскільки може бути розцінений як приниження і образа нації чи пропаганда фашизму і неофашизму.


За матеріалами Української служби BBC

0 коментарі:

Дописати коментар