неділю, 7 лютого 2010 р.

В очікуванні результатів виборів (1 оновлення)

vybir_4






В Бучацькому районі всі дільниці відкрилися, вцілому голосування проходить спокійно.


Як повідомили наші кореспонденти, явка виборців покращилася. Станом на 17.00 годину кількість людей, які прийшли на виборчі дільниці, була вищою на 22% в порівнянні з першим туром у цей час. А на деяких дільницях прийшло на 200-300 чоловік більше саме у цю пору в порівнянні з першим туром.


Якихось особливих недоліків в роботі дільниць до цих пір не спостерігалося. Хоч були випадки, коли окремі виборці, які прописані і проживають в Бучацькому районі та брали участь у голосуванні в першому турі, то у другому турі, з невідомих причин, не отримали запрошень. Тепер вияснюється, чому так сталося.


Про спроби підкупу у день голосування на окремих виборчих дільницях, так як було під час першого туру,  не спостерігалося.


При опитуванні значної кількості громадян про те, яка їх думка щодо роботи виборчих дільниць, то багато з них зазначили, що процес виборів проходить спокійніше. Але наголосили на тому, що від позавчорашнього дня і впродовж останньої ночі до членів виборчих дільниць надходили телефонні погрози російською мовою від невідомого чоловіка, зі змісту яких можна було здогадатися, що вони були з боку представників «Партії Регіонів». Від багатьох звучали нарікання та розчарування з приводу того, що вся «агітація» за «Партію Регіонів» відбулася заздалегідь, і найбільше людей вразило, що її проводили члени фракції «Наша Україна», посадові особи району, члени «Союзу українок».


Найбільше нарікань було від людей старшого віку. Старенькі та немічні, незважаючи на холод і слизькоту, старалися виконати свій громадянський обов’язок. Так і казали, що їм було би соромно перед своїми дітьми та внуками, якби вони не віддали голос на користь тих, хто не зрадив своїх земляків і мовчки змахували сльози болю.


Всі з нетерпінням чекають результатів другого туру виборів. Окремі виборці просили, якщо це буде можливо, оголосити на сторінках нашої інтернетгазети результати процентного співвідношення між голосами, відданими за кожного з кандидатів і на кожній дільниці зокрема.


Після 20.00 години із дільниць почнуть надходити дані про результати голосування в районі.


Як тільки буде змога отримати якісь факти, вони будуть опубліковані.


.......................................................................................................................


В Бучацькому районі контроль за процесом виборів вела група спостерігачів ОБСЄ



23.00 год.

Явка на другий тур виборів -84%



Проголосувало:



за Тимошенко Ю. – близько 91%
Янукович В. та «Не підтримую жодного кандидата»-майже порівну в процентному відношенні.

Велику допомогу в роботі виборчих дільниць надав Бучацький РАЙАВТОДОР, працівники якого від п’ятої години ранку та на протязі дня розчищали снігові замети.


Особливих недоліків під час виборів у другому турі не було виявлено. За винятком того, що в район надійшла певна частина порожніх бюлетенів (можливо з технічних причин). ЦВК відмовилося додруковувати.


Цікава інформація із деяких дільниць :


У Цвітовій було найменше голосів за Януковича.


По Соколову така ситуація:



Виборців по списку-1384
У виборах взяли участь-1303
Недійсних бюлетенів-11
За Тимошенко Ю.-1217 голосів
За Януковича В. – 41
Не підтримали жодного кандидата-34

Виборча дільниця № 11 (приміщення держлісгоспу):



Взяли участь у виборах -1417
За Тимошенко-1244
За Януковича-89
Не підтримали жодного кандидата-79


Визнали недійсними 5 бюлетенів



vybir_13


vybir_12


vybir_10vybir_9vybir_8vybir_7vybir_6vybir_5vybir_4vybir_3vybir_1vybir_11


Фото з інших виборчих дільниць м.Бучача


img_4615


img_4616


img_4617


img_4618


img_4619


img_4620


img_4621


img_4622


img_4623


img_4624


img_4625


img_4626


img_4627


img_4628


img_4629


img_4631


img_4632


img_4633


img_4634


img_4635


img_4636


img_4637


img_4638

1 коментар:

  1. У ЦВК підозрюють маніпуляції у п'яти областях (перелік)

    Затримка даних про явку виборців з декількох ТВО може свідчити про маніпуляції з результатами голосування - Охендовський

    Київ. 8 лютого. УНІАН. Затримка даних про явку виборців з декількох територіальних виборчих округів може свідчити про маніпуляції з результатами голосування.

    Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв’ю журналістам заявив член ЦВК Михайло ОХЕНДОВСЬКИЙ.

    За його словами, на даний час немає даних про явку виборців із семи ТВО у Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Сумській і Львівській областях.

    «Пройшло вже більше чотирьох годин. Часу було більш ніж достатньо. А даних у ЦВК досі немає. Тут немає прямого зв’язку з результатами голосування. Тому можна роботи тільки припущення щодо відсутності даних по явці. Відсутність таких даних з окремих регіонів, які голосують переважно за одного з кандидатів на пост Президента України, може поставити під сумнів легітимність голосування у цих областях. Це може свідчити про те, що зараз в цих областях здійснюються спроби маніпуляції остаточними результатами виборів», - сказав М.ОХЕНДОВСЬКИЙ.

    Він зазначив, що показником явки виборців є кількість виданих членами ДВК бюлетенів.

    «Якщо її немає, це означає, що списки виборців не закриті, і кількість бюлетенів, які отримали виборці у відповідних округах, ще не визначена. Це неприпустимо», - наголосив М.ОХЕНДОВСЬКИЙ.

    інформаційне агентство УНІАН

    ВідповістиВидалити