пʼятницю, 12 лютого 2010 р.

«Тільки Бог має право мене розбудити…»

oskar-i-rozheva-pani
Ось підходять до завершення різдвяні свята, але коляда ще й досі лунає у наших серцях. Щоб вкотре нагадати людям про Господню опіку, студенти Брюховецької духовної семінарії імені В.Рутського підготували виставу під назвою «Оскар і рожева пані», написану за мотивами Е.Шмітта.

Семінаристи вже виступили у багатьох містах України : Кам’янці-Подільському, Золочеві, Дрогобичі, Долині, Луцьку, Жовкві, Чорткові, Львові, Києво-Могилянській академії в Києві та в Бучачі. І це ще не кінець. Що цікаво, в виставі бере участь всього 2 дійові особи : 10-річний хлопчик Оскар та бабця Ружа. Дія відбувається в лікарні, в якій лікується юнак з страшним діагнозом – лейкемія. Через невдалу операцію головному герою залишається жити менш, ніж 2 тижні. Бабця Ружа розповідає йому легенду про 12 чародійних днів, тобто кожен день слід проживати, як 10 років. І він це робить. Переживає все від початку свого народження до дня смерті. За цей час він увірував в Бога, відчув насолоду справжнього кохання, зумів подолати свої страхи та помиритися з батьками. Бабця Ружа веде свого підопічного до каплиці, де розповідає про народження Божого Сина. Маленький хлопчик дивується, чому Син Божий народжується в яслах, а не в царських палатах. На його слова бабця відповідає одним запитанням : «Хто для тебе ближчий : Бог, що страждає чи Бог, що нічого не відчуває?». Восьмого дня подруга хворого дарує йому на Різдво квітку Сахари(рослина, яка за день проживає весь життєвий цикл), щоб вкотре показати йому цінність кожної хвилини нашого життя. Дванадцятого дня головний герой помирає, залишаючи на журнальному столику всього одну табличку з написом : «Тільки Бог має право мене розбудити». А бабця Ружа звертається до Творця зі словами : «Отче, дякую Тобі за знайомство з Оскарем. Я сповнений любові, що саме серед тисячі ангелів Ти вибрав мене, щоб бути ангелом цієї дитини. Дякую. »


Головні герої : Оскар – брат Никифор Курнат, бабця Ружа – брат Павло Федусів. Режисер-постановщик Дмитро Бартков, світлорежисер – брат Іван Логай. На мою думку, ця вистава не могла не сколихнути закам’янілі серця, адже Ісус Христос вчить нас : «Будьте, як діти». Творім добро, не цураймося своїх ближніх, можливо, саме та людина, від якої ви відвертаєтесь, є вашим Ангелом-Хоронителем…



Андрейців Ірина, учениця 11 класу
Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст. №2

2 коментарі: