четвер, 18 лютого 2010 р.

Семінар директорів у Бучачі

g-narada_1Обдаровані діти – золотий голос нації, її інтелектуальна еліта, світовий авторитет, гордість і честь. Щоб поділитися досвідом і планами щодо роботи з обдарованими дітьми , 16 лютого 2010 року у Бучацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №2 був проведений семінар директорів і методистів району (всього 56 чоловік) на тему «Здібності. Обдарованість. Таланти. Система роботи з обдарованими дітьми».


Засідання розпочалося виступом директора Беринди М.М., яка повідомила присутнім про результативність праці, зокрема, 2009-2010 н.р. приніс 30 призерів ІІ і 5 призерів ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад з навчальних дисциплін.


Гордістю школи є учень 11 класу Григоришин Андрій, який виборов І місце в обласній олімпіаді з хімії та готується на Всеукраїнську та учень 9-А класу Кіфер Віктор, який виборов два ІІ-их місця в обласних олімпіадах ( інформатика, хімія) та ІІІ місце з біології. Крім цього, Кіфер Віктор українською організацією "КРОКС" був визнаний "Інтелектом року"(2009). Також директор представила результати опитування вчителів, які, на їхню думку, є обдаровані діти. На сучасному етапі перед педагогічним колективом поставлені такі завдання : діагностика та пошук обдарованих учнів, визначення їх здібностей, диференціація на групи, розробка технологій навчання : форм, методів, прийомів, упровадження технологій життєвого супроводу та внесення змін у тематичні та поурочні плани. Крім того, Марія Михайлівна додала, що основними методами виявлення обдарованості дітей педагогами школи є : спостереження, інтерв’ю, опитувальні листи для батьків, вчителів та дітей, діагностика та аналіз, а прийомами навчання є : уроки консультації, виконання практичних робіт рейтинг, диференціація навчання, лекційно-семінарська форма та інші.


Співдоповідачами директора були : Дмитрук Н.М. – вчитель хімії, Мельник М.В. – вчитель української мови та літератури, Андрейців Г.М. – вчитель математики, Гладка Н.О. – педагог молодших класів, та заступник директора з виховної роботи Сенюх Л.Р., які поділилися досвідом роботи з обдарованістю та як вони досягають результатів в різноманітних конкурсах та олімпіадах. Також учасники семінару мали можливість відвідати уроки в 1 – 11 класах та поспостерігати за методикою викладання матеріалу та співпраці з учнями.


Виступ Сенюх Л.Р. супроводжувався виступами учнів художньої самодіяльності школи, якими керують музичний керівник Данкевич Н.М. та хореограф Юрків І.М. Цей семінар дав реальну можливість поділитися досвідом роботи з обдарованими дітьми та дав поштовх на покращення та зміцнення роботи за принципом вчитель+учень.



narada_2narada_3narada_4narada_5narada_6narada_7narada_8narada_9narada_10narada_11narada_12narada_13narada_14narada_15narada_16narada_17narada_18narada_19

0 коментарі:

Дописати коментар