середу, 17 лютого 2010 р.

Звернення Березовського до виборців Януковича

berezovsky


Опальний російський бізнесмен Борис Березовський опублікував у виданні Українська правда звернення до українців, які проголосували за лідера Партії регіонів Віктора Януковича. "Я звертаюся до вас, окраїнний народе,  до всіх без виключення, хто підтримав Януковича. Ви вибрали пахана - гетьманом. Та ще молодшого брата великого брата. Переконаний - ненадовго", - пише Березовський.


"Проте не можу зрозуміти: скільки мегалітрів рабської крові має текти у жилах кожного з вас (Чехова не шануєте!), аби ви - у століття інтернету, великого адронного коллайдера, генної інженерії... могли повірити у таке чмо?", - заявляє він.


У постскриптумі Березовський звернувся до "лідера демократичного світу", президента США Барака Обами, а також до "ідеолога сучасного російського мракобісся" Володимира Жириновського, які одними з перших привітали Януковича з перемогою.


За його словами, восени 2004 року, "в час помаранчевої революції, з репортажів Fox News і CNN політичний бомонд США із здивуванням дізнався про існування у центрі Європи незалежної майже п’ятдесятимільйонної держави, і досі чомусь переконаний, що демократичний Ірак або Афганістан важливіші за демократичну Україну".


"Ви, пане Жириновський, - послідовніший. Ви ніколи не визнавали Україну незалежною", - цитує Березовського Українська правда.


Російський бізнесмен попросив Обаму і Жириновського пригадати фразу Франсуа де Ларошфуко: "Політик у змозі зазирнути уперед рівно настільки, наскільки він у змозі озирнутися назад".


"І тоді не буде ілюзій ані щодо "перезавантаження", ані у тому, що майбутнє за українським, а не за окраїнним народом", - заявив у своєму зверненні Березовський.


Як повідомлялося, раніше Березовський в інтерв’ю Радіо Свобода висловив думку, що жоден з українських кандидатів у президенти не зможе об’єднати суспільство.

3 коментарі:

  1. Жаль що не всі українці того не зрозуміли що вибрали президентом ту людину, яка хотіла аби ми стали "окраїнним народом"

    ВідповістиВидалити
  2. Нічо, західняки обламалися з своїм Президентом, а скоро і східняки зі своїм... Мудрість приходить з "синяками"

    ВідповістиВидалити
  3. Для анаско А що то ви за такий українець що так тішитися з західняків і східняків ? ви з півдня чи з півночі ? Чи з іншої планети ?

    ВідповістиВидалити