середу, 3 червня 2009 р.

Аварія автобуса ” Тернопіль - Скоморохи”

d0bad0bed0bfd0b8d18f-143283m
Шестеро людей загинули, 14 із травмами потрапили у лікарні внаслідок аварії, що сталася 14 лютого близько 9.30 на ділянці дороги між селами Мишковичі і Прошова Тернопільського району. Із них один чоловік — пасажир електрички - помер від серцевого нападу, побачивши місце аварії.

На залізничному переїзді водій маршрутного автобуса ПАЗ "Тернопіль-Скоморохи" проігнорував звукову та світлову сигналізацію, що попереджала про наближення потяга, не пропустив пасажирський потяг "Тернопіль-Ів.Пусте" і допустив зіткнення із локомотивом, повідомив начальник відділу державної автомобільної техінспекції УДАІ в області Володимир Погрібний.


Працював чотири дні - На цій ділянці дороги ніщо не заважало водієві автобуса помітити наближення поїзда, - розповідає пан Погрібний. - Видимість і погодні умови були хорошими. Інші причини встановлює слідство.


П’ятеро загиблих - серед тих, хто перебував в автобусі. Це четверо тернополян та жителька села Скоморохи. Серед травмованих — тернополяни, жителі Прошової, Петрикова і Скоморох. Дітей серед травмованих немає. Загалом в автобусі було більше двадцяти людей.


Станом на ранок 15 лютого із 14-ти травмованих четверо залишаються у важкому стані, а інші десять — у стані середньої важкості, повідомили в ГУ МНС області.


Загинув на місці аварії і водій автобуса. Він — 1961 р.н., родом із Великих Бірок Тернопільського району. Водійські права категорій А, В, С, D отримав у 1987 р., однак саме на цьому автобусі ПАЗ працював лише чотири дні, повідомив старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк.


Пасажири потяга не травмувалися. Однак в одного, який вийшов із вагона після того, як сталася аварія, стався серцевий напад, і врятувати чоловіка не вдалося.


— За моєї пам'яті - а я працюю в Державтоінспекції більше п'ятнадцяти років, - це перша настільки масштабна дорожньо-транспортна пригода за участю водія автобуса, який перевозив людей, — каже пан Погрібний. — На мою думку, тут вплинув суб'єктивний фактор - водій неправильно відреагував на дорожні знаки.


Перед переїздом не гальмував


Переїзд не охороняється, але облаштований звуковою та світловою сигналізацією та дорожніми знаками. Рух на цій ділянці дороги не інтенсивний, додає старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк. Раніше аварій на цьому місці не було.


— Пасажири автобуса розповідали, що чули гудок поїзда, однак водій не зупинився, - розповідає пан Лецкалюк. - І удар прийшовся на перед локомотива і перед автобуса, тож був дуже сильний.


Автобус належить приватному перевізнику м.Тернополя, має відповідний дозвіл на перевезення пасажирів. Рухався маршрутом за графіком. Передрейсовий медичний та технічний контроль водій та транспортний засіб пройшли.


На місці аварії працює урядова слідча комісія.


Понеділок, 16 лютого, оголошений днем жалоби на території Тернопільської області. Відповідне розпорядження підписав голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь.


P.S. Висновки робіть самі

0 коментарі:

Дописати коментар