середу, 3 червня 2009 р.

Ключі від будинку- сім'ї з Озерян.

klyuchi


Минув 2008 рік – Рік сім’ї та усиновлення. З ініціативи Президента України Віктора Ющенка здійснювався спільний проект влади та бізнесу « ЗІГРІЙ ЛЮБОВ’Ю ДИТИНУ». В рамках цього проекту 27 лютого 2009 року голова ОДА Юрій Чижмарь разом із головою райдержадміністрації Тарасом Пастухом та головою районної ради Олегом Михайлівим вручили багатодітній сім'ї Рутків документи на право власності та ключі від будинку, придбаного в селі Озеряни за кошти обласного та районного бюджетів.


У багатодітній сім'ї Надії та Мирослава Рутків виховується 8 дітей, з яких семеро неповнолітніх, в тому числі і дитина з обмеженими фізичними можливостями. Сім'я проживала у селі Ліщанці у будинку загальною площею 64 кв. м, де не було газу, водопроводу та каналізації. У вересні 2008 року будинок у Ліщанцях внаслідок короткого замикання електромережі постраждав від пожежі. Саме в той день Надія Рутка з донечкою перебувала в обласній лікарні-дівчинку оперували. Пожежа зруйнувала геть усе. Тому сім'я змушена була проживати у літній кухні. Подарунок від влади - право власності на житло, був досить доречним для цієї родини.


Пошуком будинку та оформленням документів на право власності займався районний відділ молоді та спорту Бучацької райдержадміністрації. На придбання будинку для Рутків з обласного бюджету було виділено 200 000 грв., з районного – 50 000. Загальна площа будинку, придбаного для сім’ї Рутків в Озерянах – 167,8 кв. м, є всі необхідні прибудови, колодязь, газ.


Юрій Чижмарь побажав, щоб ця оселя стала для великої сім’ї затишною домівкою, в якій би завжди панували радість, любов та взаємоповага. Представники влади під час вручення ключів подарували для багатодітної родини мікрохвильову піч та конвектор.

0 коментарі:

Дописати коментар