четвер, 4 червня 2009 р.

Про подарунки

016

Роблячи подарунок кому-небудь, перш за все і завжди треба керуватись загальним правилом при врученні подарунка, тобто, важливий не сам подарунок, а увага до особи, якій ми що – небудь даруємо, і щоб ця увага проявлялася особливо яскраво, щоб своїм подарунком принести справжнє задоволення і потішити того, кому даруємо, ми повинні продумати, який саме подарунок найбільше потішить винуватця торжества і принесе йому справжню радість.

Для цього слід завчасу накреслити, що саме хотілось би комусь отримати, і ще, це досить важливо, потрібно знати смаки людини, її вік та багато іншого.

Для батька й матері , зрозуміло, найприємнішим буде такий подарунок або сюрприз, який йде від ніжного дитячого почуття до батьків. Якщо це діти, які навчаються в якомусь навчальному закладі, постараються до урочистої чи пам’ятної події потішити своїх рідних хорошими оцінками та успіхами у навчанні, то це буде найдорожчим подарунком для люблячих батьків. Доречним подарунком буде виконана улюблена батьками пісня чи вивчена маленька сценка.

Що стосується подарунків, якими взаємно повинні обдаровувати один одного брати і сестри, то тут потрібно передбачити, знову ж таки, який саме подарунок буде доречним. Потрібно врахувати коло інтересів брата чи сестри : любить футбол, значить , добре було б подарувати м’яч, хтось любить малювати, даруємо альбом або набір пензлів і т. д.

Так само і батьки, вибираючи подарунки своїм дітям, враховують все. Любить дочка читати художню літературу, то їй краще подарувати книги, які вона любить читати; займається син колекціонуванням марок, значить, підійде відповідний альбом.

Якщо доводиться вибирати подарунок для малих діток, то тут вибір великий .Всього- навсього, треба тільки знати, чим найбільше любить гратися дитина.

Робити подарунки людям, якщо вони не є для вас ріднею або добрими друзями, не варто. Особливо непристойним вважають подарунки посторонніх мужчин дамам або дівчатам. Вийнятком в цьому випадку можуть бути квіти і цукерки.

Ніколи , хіба в крайніх випадках, не відмовляйтеся від подарунка, особливо, якщо він зроблений від щирого серця. Яким би бідним не був той, що дарує, яким би скромним не був його подарунок, ви повинні цінувати добрі наміри зробити вам задоволення. Завжди потрібно пам’ятати, що дарувати значно важче, аніж отримувати.

Отримавши подарунок, треба обов’язково його розглянути і висловити своє задоволення і почуття приязні та подяки за увагу.

Щоб мати право дарувати, треба дотримуватися особливої делікатності. Також варто знати про те, якщо ви маєте намір зробити комусь подарунок, зумійте його вручити так, аби людина, яка отримує подарунок від вас, відчула всю повноту щирості і добрих намірів.

0 коментарі:

Дописати коментар