четвер, 4 червня 2009 р.

Перемога бучацької «Перлини»

yalta

Учасники Бучацької студії «Перлина» повернулися із телевізійного міжнародного фестивалю ансамблів і шоу з вокалу і бальних танців «Ялтинський берег 2009», який проходив з 26 по 31 березня 2009 року в м. Ялта ( АР Крим ) в залах "Кришталевий" та " Вар’єте" готельного комплексу «Ялта – Інтурист».

Цей фестиваль був відбірковим туром на Міжнародний фестиваль вокального мистецтва « DO –RE – MI», який відбудеться 27-29 серпня в Італії.
В Ялту з’їхалися кращі виконавці не тільки з України, але й з Росії, Білорусії, Молдови, Італії, Латвії – більше 500 учасників, серед яких соло- виконавці, ансамблі та хорові колективи. При цьому вік конкурсантів складав від 6 до 31 року.Україну представляли всього три колективи: бучацька «Перлина», представники з Дніпропетровська та Сімферополя.
Виступи проходили в номінаціях: естрадний, народний, академічний вокал; авторська пісня; вокально-хореографічна композиція.
Проведення конкурсу проходило по двох номінаціях: stars (досвідчені вокалісти) і rising stars (починаючі виконавці). Оцінювали виступи учасників фестивалю провідні викладачі дитячих музичних шкіл та дитячих шкіл мистецтв, а також заслужені діячі мистецтв з багатьох країн світу.
Вокалісти із Бучача виступили на «Ура !». Ансамбль « Перлина» за виконання пісні « Не сумуй» став лауреатом І ступеня у категорії rising stars (мала група, вікова категорія 15-17 років). Учасники ансамблю : Андрущак Я., Данкевич Л., Данкевич О.,Погорецька Н., Федорчак К.-учні школи №2, Богачук В.- з технічного ліцею, Ліскович М.- з гімназії ім. В. Гнатюка.
Тріо «Стожари» (Крушельницька Оля, Левицька Христина, Стрільчук Ірина-учениці 7-Б класу Бучацької СЗОШ №2) виконали пісню « Україні», за що отримали диплом лауреатів ІІ ступеня в категорії rising stars (вікова категорія 10-14 років).
В категорії stars (вікова категорія до 12 років) Кароліна Музика стала лауреатом ІІ ступеня за виконання пісень « Білі янголи», «Рушничок».
Не відстали від вокальних виконавців учасники хореографічних колективів з бучацької «Перлини». Колектив « Едельвейс» став лауреатом ІІІ ст. в категорії сучасного естрадного танцю доросла мала група і дипломантом І ст. в категорії Disko show доросла мала група, а колектив «Рубін» - лауреатом ІІІ ст.. в категорії Disko show юніори мала група та дипломантом І ст. народний танець юніори мала група. Танцюристи виконали арабський народний танець « Arash», естрадний - «Пасадобль», спортивного характеру «Step up», хіп-хоп « Black and white».
Боролися за призові місця члени хореографічних колективів студії: Костюк В., Дубінська О., Давидяк О., Кавчук Н., Михайлецька Ю., Федорчак К., Данкевич Л., Данкевич О. зі школи № 2, Богачук В.-з ліцею, Ліскович М.-з гімназії, Побуринна Ю.- з школи № 3.
Журі фестивалю було поважним. Серед них відомий Юрій Фалеса (Україна) – продюсер, Carlo Nasci (Italy) – Президент спілки вокалістів Італії, організатор Міжнародного фестивалю «DO-RE-MI» та багато інших відомих людей.
Під час заключного гала – концерту всіх учасників фестивалю було нагороджено пам’ятними дипломами. Переможцю гран-прі вручено спеціальний диплом, кубок фестивалю і грошову винагороду в розмірі 500 доларів США. Крім цього було вручено сертифікати на участь в міжнародному фестивалі вокального мистецтва «DO-RE-MI», проведення якого, як вже було зазначено, відбудеться в Італії в серпні цього року. Учасники бучацької вокально-хореографічної студії «Перлина» отримала всі шанси взяти участь у цьому конкурсі.
Своєму успіхові на фестивалі учасники «Перлини» завдячують талановитим, натхненним, самовідданим керівникам – Данкевич Н. М. та Юрків І. М. Вони також задоволені своєю працею, бо бачать чудові результати !
Про сам фестиваль Наталія Михайлівна та Ірина Миколаївна могли б розповідати годинами. Перші враження по приїзді до Ялти у них, як і в їх вихованців, незабутні і вражаючі. Поселили всіх у комфортабельному готелі « Ялта-інтурист». Хоч напруженими були дні під час проведення самого фестивалю, та все-таки вільний час використали з користю для себе та студійців: відвідали багато цікавих місць у Ялті та узбережжі Криму.
Дуже хвилюючим був один епізод. На сцені виступали в національних костюмах юні бучачани. Італієць, член журі, як почув виконання української пісні, піднявся зз-а стола і почав аплодувати, пританцьовуючи і вигукуючи. Зал його підтримав. Це був вияв великого пошанування українського мистецтва!
Оксана Дубінська: «Ми брали участь у конкурсі великого масштабу і вражені, що серед великої кількості учасників саме нам вдалося відзначитися і привезти багато нагород: кубки, грамоти, дипломи. А ще ми отримали запрошення на участь в конкурсах « АРТ ВЕСНА», що відбудеться в кінці квітня у Києві, «Нова хвиля» -у Євпаторії та «DO-RE-MI» в Італії.
Костюк Віталія: « Було багато хвилювань під час виступів. А вільний час проводили активно. Жили ми в готелі біля музею Л. Українки, звісно, не пропустили нагоди відвідати його. Побували у Воронцовському палаці, Ботанічному саду, в Севастополі побували у дельфінарії, на катері виходили у відкрите море. І великою радістю, як всі учасники нашої студії, я сповнена від отриманих нагород.»
Погорецька Наталя: «Захоплююча поїздка в південну частину України в м.Ялта справила на мене велике враження! Конкурсні дні принесли нам масу задоволення: чудові виступи конкурсантів, запальні танці, вокал вищого рівня! Конкуренція була велика, але ми знали, що головне- виступити і показати, що не тільки з великих міст приїжджають таланти, а й з маленького міста Бучач! Ця недовга подорож залишила великий слід у моєму серці! Велика подяка за це батькам і керівникам Данкевич Н.М і Юрків І.М.
Такі відгуки можна почути від кожного учасника фестивалю.

dsc05400
dsc05418

dsc05424

dsc05494

dsc05586

dsc05621

dsc05635

dsc05892

dsc05893

img_0016

img_0171

img_0175

0 коментарі:

Дописати коментар