четвер, 4 червня 2009 р.

Хто ми - жертви сучасності чи її творці ???

185_chernobelyy

За результатами опитування, кожна друга дитина віком від 8 до 11 років бажає бачити на екранах не любов і дитячі ігри, а спецефекти з вибухами, зброєю і насильством.Що так змінило їх? На вітринах магазинів поряд з плюшевими іграшками, ляльками і пожежними машинами лежать кастети, пістолети, роботи в повному обмундируванні, які мають сильний вплив на психіку ще несформованої особи. Нещодавно у дитсадочку стався дуже неприємний випадок. Маленького хлопчика вперше відвели до підготовчої групи.

Звичайно, на стінах намальовані квіти, метелики, Чебурашка, Вінні Пух, Кіт у чоботях та багато інших. А на полицях знову ж таки ті самі кулькові пістолети і герої американських мультфільмів : Spiderman, Batman чи Термінатор.

Це улюблені іграшки. М’які плюшеві слоники і ведмедики припадають пилом. Малого привели до кімнати, батьки пішли на роботу, а його залишили з вихователькою. Все ніби було добре : хлопчики і дівчатка граються, їм весело, але розвагою їх стає «війна» між собою за допомогою «боєприпасів». І тут раптом п’ятилітній малюк , який вже не новачок у садку, бере до рук автомата і прикладає його до голови дівчинки, яка не захотіла віддати своє яблуко, яке вручила їй мама. Новоприбулого настільки це вразило, що на очі одразу виступили сльози, а коли сестра прийшла, не знала, через що братик плаче. Після того хлопчик не ходив до цього закладу.

Звідси робимо висновок, що ще у невеликому віці на психіку нашої молоді впливають не лише батьки, рідні і друзі, а, в першу чергу, телебачення і відеоігри . Молоді мами і тати також схвалюють і те, що малюки в ранньому віці(від 3-4 р.) вміють користуватися мобільними телефонами. Так, те, що молодь розумово розвивається дуже швидко – добре, але … Лікарі обласної дитячої лікарні м. Тернополя запевняють, і це доведено, що у таких дітей велика вірогідність отримати пухлину головного мозку через декілька десятиліть. Розмовляти мобільним телефоном не рекомендується довше 2 хв на добу, а дивитися телевізор – 1 годину. А школярі «не відлипають» від цих «див техніки». А що далі??? Операції, роки лікувань і страждань… Задумаймось: хіба цього хочуть діти?

Після дитинства наступає юність… Яка це прекрасна пора!!! Перша симпатія, закоханість, кохання… Ти ніби витаєш у хмарах, неможливе стає можливим, на життя дивишся через «рожеві окуляри». Та знову це .Але ! Юності притаманне бажання «гострих відчуттів», проте нічого доброго з цього не виходить. Хлопці і дівчата не вміють сказати собі : «Stop»! І як результат, у віці 14-18 р. підлітки починають вживати наркотики, алкоголь, вступають у раннє статеве життя. У 16-17 років юні леді стають матерями, хоча самі вони – ще діти!!! Або ще гірше : у розпачі вагітні підлітки роблять аборти, вбивають своїх ще ненароджених малят, а в майбутньому, коли час створювати сім’ю, у таких осіб настає безпліддя, яке надзвичайно важко вилікувати. Нація деградує : 7 з 10 опитаних мріють виїхати закордон. Працездатних осіб стає все менше, над молоддю немає достатнього. МИ – водночас і жертви сучасності, і її творці : потерпаємо від самих себе: ми винайшли потужні радіоактивні станції, вирубуємо ліси, не чистимо ріки і озера, виливаємо відходи і самі ж отруюємось ними. Задумацмось, чи варто викидати сміття у навколишнє середовище, безкорисно використовувати пальне, гази якого ідуть в шари атмосфери і, найголовніше : маймо голову на плечах !

Ірина Андрейців

0 коментарі:

Дописати коментар