суботу, 13 лютого 2010 р.

«Гляньмо в очі віршам Симоненка»

shkola-2_1

Готуючись до поетичної світлиці, учасники свята опрацювали цікаву статтю журналістки Галини Миць «Людина з країни чорного глоду», де двоюрідна сестра поета Любов Степанівна Сердюк-Баран ділиться особистими спогадами, відкриваючи досі незнані сторінки біографії поета-шістдесятника, справжнього патріота, якому приписували компартійні прибічники «наклеп на прекрасну радянську дійсність». А він просто говорив правду, бо був противником брехні і лицемірства, відверто виступав проти сірості, байдужості. Керівник гуртка і організатор свята Н. М. Калавур розповідала присутнім про те, як Симоненкова поезія йшла поруч з нею у житті: читала її зі сцени тоді, коли була студенткою, а потім вчителькою, коли читати було не бажано, а згадувати лишень пошепки...


Затамувавши подих, слухали присутні чудові вірші, що стали класикою: «Україні», «Ти знаєш, що ти — людина?..», «Люди прекрасні», «Моя мова», «Можна», «Скільки б не судилося страждати...», «Лебеді материнства», «Кривда», «Ромашка» та інші.



Свято набуло камерного звучання завдяки чудовій грі на гітарі Арсена Вержбицького та Людмили Парасюк, учнів 8 - Б класу.
На закінчення свята Н. М. Калавур подякувала учасникам та всім присутнім і наголосила на тому, що уроки Симоненкового життя і поезії — це уроки людяності, доброти і любові.

Думаю, що не важливо скільки доля відміряла життя людині — неповних 29 (як у Симоненка) чи всі 80, важливо інше — самовіддача, важливо — саме життя!


Віталій ЯМНЮК, учень 8-Б класу Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст. №2.


Фотографії С. М. Сташко



shkola-2_2

shkola-2_3

shkola-2_4

shkola-2_5

shkola-2_6

shkola-2_7

shkola-2_8

shkola-2_9

shkola-2_10

shkola-2_11

shkola-2_12

shkola-2_13

shkola-2_14

1 коментар:

  1. А де поділись бучацькі автори? Щось їх ніде не чути? Де можна зустрітись із тими хто пише вірші чи оповідання та щось більше? З ким можна порадитись щодо професійного навчання авторської літератури та прийняти участь в конкурах авторів? Хто знає - поділіться!

    ВідповістиВидалити